VRANJANSKI UŠTIPCI OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Delikates koji se ne odbija, a kačkavalj se topi u ustima

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Ako volite klasične uštipke, ove ćete da obožavate.

vranjanski uštipci
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g kuvanog belog mesa
  • 100 g punomasnog kačkavalja
  • 2 jajeta
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 1 kašičica soli

Priprema:
Iseckajte belo meso, pa mu dodajte rendani kačkavalj. Dodajte so, prezle, brašno, jaja i kiselu pavlaku. Dobro izmešajte viljuškom. Kašikom vadite uštipke na dlan posut prezlama i stavljajte ih na tanjir. U tiganju zagrejati ulje i pržite uštipke na jačoj vatri oko 10 minuta. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading