POSNA PITA SA ŠAMPINJONIMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pojede se u slast

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Savršena za dane Petrovskog posta, a raspametiće i one koji mrse.

pita sa šampinjonima
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kora za pitu
  • 500 g šampinjona
  • 2 manja praziluka
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin
  • 1 dl ulja
  • 4 dl kisele vode
  • časa od 2 dl brašna
  • 150 g griza
  • kesica praška za pecivo
  • kašičica soli
     

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Praziluk sitno iseckajte pa propržite na vrućem ulju. Kad omekša, dodajte sitno seckane šampinjone i suvi biljni začin. Posolite i pobiberite. Pržite sve dok ne ispari tečnost. Pustite da se malo prohladi. U jednoj posudi pomešajte kiselu vodu, brašno, so, ulje, griz i prašak za pecivo. Sjedinite smesu mikserom. Tri kore premažite smesom u tankom sloju, pa na početak treće nanesite nadev debelo. Zatim savijte krajeve ka unutra i uvijte u rolat. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Secite na parčiće pre pečenja pa premažite odozgo sa smesom od griza. Pecite pitu u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumeni.Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading