POSNA PITA SA ŠAMPINJONIMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pojede se u slast
Savršena za dane Petrovskog posta, a raspametiće i one koji mrse.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 500 g šampinjona
- 2 manja praziluka
- so
- biber
- suvi biljni začin
- 1 dl ulja
- 4 dl kisele vode
- časa od 2 dl brašna
- 150 g griza
- kesica praška za pecivo
- kašičica soli
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Praziluk sitno iseckajte pa propržite na vrućem ulju. Kad omekša, dodajte sitno seckane šampinjone i suvi biljni začin. Posolite i pobiberite. Pržite sve dok ne ispari tečnost. Pustite da se malo prohladi. U jednoj posudi pomešajte kiselu vodu, brašno, so, ulje, griz i prašak za pecivo. Sjedinite smesu mikserom. Tri kore premažite smesom u tankom sloju, pa na početak treće nanesite nadev debelo. Zatim savijte krajeve ka unutra i uvijte u rolat. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Secite na parčiće pre pečenja pa premažite odozgo sa smesom od griza. Pecite pitu u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumeni.Bon appetit!
Možda vas zanima:
PITA SA TIKVICAMA ZA DANE STROGOG POSTA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočna i slasna, pravićete i kada nije post.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
MANASTIRSKA PITA SA PEČURKAMA Baš ovako je prave monasi na Hilandaru, bez ijedne kapi ulja
Savršena za doručak ili večeru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)