POSNA PITA SA ŠAMPINJONIMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pojede se u slast
Savršena za dane Petrovskog posta, a raspametiće i one koji mrse.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 500 g šampinjona
- 2 manja praziluka
- so
- biber
- suvi biljni začin
- 1 dl ulja
- 4 dl kisele vode
- časa od 2 dl brašna
- 150 g griza
- kesica praška za pecivo
- kašičica soli
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Praziluk sitno iseckajte pa propržite na vrućem ulju. Kad omekša, dodajte sitno seckane šampinjone i suvi biljni začin. Posolite i pobiberite. Pržite sve dok ne ispari tečnost. Pustite da se malo prohladi. U jednoj posudi pomešajte kiselu vodu, brašno, so, ulje, griz i prašak za pecivo. Sjedinite smesu mikserom. Tri kore premažite smesom u tankom sloju, pa na početak treće nanesite nadev debelo. Zatim savijte krajeve ka unutra i uvijte u rolat. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Secite na parčiće pre pečenja pa premažite odozgo sa smesom od griza. Pecite pitu u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumeni.Bon appetit!
Možda vas zanima:
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
MANASTIRSKA PITA SA PEČURKAMA Baš ovako je prave monasi na Hilandaru, bez ijedne kapi ulja
Savršena za doručak ili večeru.
POSNA PITA SA PIRINČEM Savršena za doručak ili večeru, pola tepsije nestane dok trepnete
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)