TRI LEĆE Desert sa puno mleka koji niko ne odbija, a vuče korene iz Južne Amerike
Dobio je naziv po tri vrste mleka od koje se pravi, a neodoljivo je sočan.
Potrebno je
Za koru
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 200 g griza
- 200 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za preliv
- 1 litar mleka
- 500 ml slatke pavlake
- 150 g mleka u prahu
Za karamel
- 200 g šećera
- 200 ml slatke pavlake
- 30 g maslaca
Priprema
Belanca penasto umutite sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno žumance, uz neprestano mućenje. Umešajte brašno, griz i prašak za pecivo. Smesu preručite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpu sipajte mleko i slatku pavlaku pa zakuvajte. Kad provri, dodajte mleko u prahu, kašiku po kašiku, uz neprestano mućenje. Vodite računa da fil nema grudvica. Ostavite da se kora prohladi, pa je izbockajte i prelijte vrućim mlekom. Zatim ostavite da kora upije mleko i prohladi se. Karmelišite šećer pa mu dodajte slatku pavlaku, i kuvajte na tihoj vatri, dok se karamel ne otopi. Umešajte malo maslaca. Kolač prelijte karamelom pa ostavite da se prohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:
KOH VOLE SVI OD 7 DO 107 GODINA A baš ovako su ga pravile domaćice u Jugoslaviji
Mekan i sočan, uzećete parče više.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)