TRI LEĆE Desert sa puno mleka koji niko ne odbija, a vuče korene iz Južne Amerike
Dobio je naziv po tri vrste mleka od koje se pravi, a neodoljivo je sočan.
Potrebno je
Za koru
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 200 g griza
- 200 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za preliv
- 1 litar mleka
- 500 ml slatke pavlake
- 150 g mleka u prahu
Za karamel
- 200 g šećera
- 200 ml slatke pavlake
- 30 g maslaca
Priprema
Belanca penasto umutite sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno žumance, uz neprestano mućenje. Umešajte brašno, griz i prašak za pecivo. Smesu preručite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpu sipajte mleko i slatku pavlaku pa zakuvajte. Kad provri, dodajte mleko u prahu, kašiku po kašiku, uz neprestano mućenje. Vodite računa da fil nema grudvica. Ostavite da se kora prohladi, pa je izbockajte i prelijte vrućim mlekom. Zatim ostavite da kora upije mleko i prohladi se. Karmelišite šećer pa mu dodajte slatku pavlaku, i kuvajte na tihoj vatri, dok se karamel ne otopi. Umešajte malo maslaca. Kolač prelijte karamelom pa ostavite da se prohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:
KOH VOLE SVI OD 7 DO 107 GODINA A baš ovako su ga pravile domaćice u Jugoslaviji
Mekan i sočan, uzećete parče više.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)