TRI LEĆE Desert sa puno mleka koji niko ne odbija, a vuče korene iz Južne Amerike
Dobio je naziv po tri vrste mleka od koje se pravi, a neodoljivo je sočan.
![tri leće](/data/images/2024-07-03/92768_shutterstock-2241944375_f.jpg?timestamp=1719957600)
Potrebno je
Za koru
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 200 g griza
- 200 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za preliv
- 1 litar mleka
- 500 ml slatke pavlake
- 150 g mleka u prahu
Za karamel
- 200 g šećera
- 200 ml slatke pavlake
- 30 g maslaca
Priprema
Belanca penasto umutite sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno žumance, uz neprestano mućenje. Umešajte brašno, griz i prašak za pecivo. Smesu preručite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpu sipajte mleko i slatku pavlaku pa zakuvajte. Kad provri, dodajte mleko u prahu, kašiku po kašiku, uz neprestano mućenje. Vodite računa da fil nema grudvica. Ostavite da se kora prohladi, pa je izbockajte i prelijte vrućim mlekom. Zatim ostavite da kora upije mleko i prohladi se. Karmelišite šećer pa mu dodajte slatku pavlaku, i kuvajte na tihoj vatri, dok se karamel ne otopi. Umešajte malo maslaca. Kolač prelijte karamelom pa ostavite da se prohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:
![lava kolač](/data/images/2025-02-13/113869_screenshot-2025-02-13-102936_f.png)
NAJSLAĐI LAVA KOLAČ Desert za pamćenje za koji vam treba samo 3 sastojka
Fenomenalan čokoladni desert kao osmišljen za iznenadne goste.
![čizkejk](/data/images/2025-02-12/113823_screenshot-2025-02-12-144151_f.png)
POSNI ČIZKEJK Desert za pamćenje ukusa koji priča priče
Aromatičan i sladak, ni malo ne zaostaje za originalom.
![brauno](/data/images/2025-02-12/113782_screenshot-2025-02-12-112325_f.png)
NEODOLJIVI ČOKOLADNI BRAUNI Brzi kolač koji uspeva i potpunim početnicima
Fenomenalan brauni oduševiće i one koji ne vole slatko.
![koh](/data/images/2025-02-12/113761_screenshot-2025-02-12-095748_f.png)
STARINSKI KOH Neodoljivi desert sa mlekom mekan kao duša, za pravo užuvanje
Sladak i aromatičan, pravićete stalno.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)