TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
Potrebno je
- 5 jaja
- 9 kašičica šećera
- 13 kašika brašna
- 12 g praška za pecivo
- 1 litar + 200 ml mleka
- 600 ml slatka pavlaka
- 500 g karamela
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj posudi mikserom umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa promešajte žicom. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 5 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, pa smanjite na 180 i pecite još 25 minuta. Sjedinite mleko sa slatkom pavlakom pa dobro promešajte, da dobijete preliv. Pečeno testo ostavite 5 minuta da odmori, pa ga izbockajte čačkalicom. Prelijte trileće pripremljenim sirupom i premažite karamelom.
Možda vas zanima:
TRILEĆE PO STAROM BAKINOM RECEPTU Lagano i sočno, otopićete se od miline
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
TRILEĆE Sočan desert sa mlekom koji se topi u ustima, za sve svečane događaje
Mekan i lagan desert, bićete oduševljeni.
TRILEĆE Tradicionalni recept za kolač koji se topi u ustima, a uspeva svima
Sočan i mekan, najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)