TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
Potrebno je
- 5 jaja
- 9 kašičica šećera
- 13 kašika brašna
- 12 g praška za pecivo
- 1 litar + 200 ml mleka
- 600 ml slatka pavlaka
- 500 g karamela
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj posudi mikserom umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa promešajte žicom. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 5 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, pa smanjite na 180 i pecite još 25 minuta. Sjedinite mleko sa slatkom pavlakom pa dobro promešajte, da dobijete preliv. Pečeno testo ostavite 5 minuta da odmori, pa ga izbockajte čačkalicom. Prelijte trileće pripremljenim sirupom i premažite karamelom.
Možda vas zanima:
TRILEĆE PO STAROM BAKINOM RECEPTU Lagano i sočno, otopićete se od miline
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
TRILEĆE Sočan desert sa mlekom koji se topi u ustima, za sve svečane događaje
Mekan i lagan desert, bićete oduševljeni.
TRILEĆE Tradicionalni recept za kolač koji se topi u ustima, a uspeva svima
Sočan i mekan, najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)