EGZOTIČNI KREM OD LIMUNA Probudiće sva čula, a osvežava u sekundi
Dodajte omiljenoj poslastici ili desertu.
![krem od limuna](/data/images/2024-07-03/92850_shutterstock-671076124_f.jpg?timestamp=1719957600)
Potrebno je
- 2 jaja
- 1/3 šolje šećera
- 1 limun (korica)
- 1/3 šolje limunovog soka
- 6 kašika putera sobne temperature
Priprema:
Operite limun u vodi sa sodom bikarbonom. Onda mu izrendajte koru, pa je pomešajte sa šećerom. Jaja umutite sa limunovim sokom. U šerpu sipajte smesu pa kuvajte na srednjoj temperaturi, uz neprestano mešanje, dok ne krene da se zgušnjava. Sklonite sa vatre pa procedite kroz cediljku. Pustite da se prohladi 10 minuta. Umešajte puter seckan na kockice, pa blenderom sjedinite u kompaktnu, glatku smesu. Krem sipajte u teglu i ostavite nekoliko sati u frižideru.
![krompir pire](/data/images/2024-07-05/93069_shutterstock-1733655299_f.jpg)
TAJNI SASTOJCI ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Marta Stjuart otkriva kako da bude savršen i bez grudvica
Napravite najbolji krompir pire po receptu Marte Stjuart.
![dunavski talasi](/data/images/2024-07-05/93042_dunavski-talasi_f.jpg)
DUNAVSKI TALASI Starinski desert na kome su odrasle generacije, ukusa koji se pamti
Klasik sa višnjama i čokoladom oduševiće i one izbirljive.
![musaka sa spanaćem](/data/images/2024-07-05/93041_musaka-od-spanaca_f.jpg)
MUSAKA OD SPANAĆA Aromatični specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Klasik na drugačiji način, za pravo uživanje.
![posni prebranac](/data/images/2024-07-03/92821_prebranac_f.jpg)
POSNI PREBRANAC Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Slasno jelo ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom, a oduševiće i one izbirljive.
![kuvanje testenine](/data/images/2024-07-05/93062_shutterstock-1735283564_f.jpg)
AKO DODATE SO PRERANO U TESTENINU BIĆE GNJECAVA Profesionalni kuvar otkrio pravo vreme
Nije svejedno kada ćete da dodate so u testeninu, od toga zavisi da li će pasta da bude ukusna ili gnjecava.
Komentari (0)