TORTA SA POMORANDŽAMA KREPI ORGANIZAM Fenomenalna poslastica u savršenom spoju ukusa
Osvežavajuća i voćna, a savršena za vrele letnje dane.
Potrebno je
Za biskvit:
- 6 jaja
- 120 g šećera
- 120 g mlevenih oraha
- 120 g oštrog brašna
- rendana kora jedne pomorandže
Za fil:
- 2 kesice pudinga od vanile
- 500 ml mleka
- 5 kašika šećera
- 1 pomorandža
- 200 g margarina
Za posipanje:
- grubo seckani orasi
Priprema:
U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom. Dodajte brašno, orahe, rendanu koru pomorandže i šne od belanaca. Pleh obložite pek-papirom, pa u njega preručite smesu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađeni biskvit isecite na 3 duguljaste kore. Skuvajte puding sa mlekom, šećerom i korom od pomorandže. Pustite da se prohladi, pa dodajte margarin koji ste prethodno umutili sa sokom od pomorandže. Pripremljenim filom filujte kore, a zatim premažite celu tortu. Dekorišite grubo seckanim orasima.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
ŽITO TORTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Kremasta poslastica raspametiće i one izbirljive.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)