ČORBA OD CVEKLE Zdrava i ukusna, a krepi organizam u trenu, sipaćete tanjir više
Lagana, a zdrava čorba za vrele letnje dane, pravićete stalno.

Potrebno je
Možda vas zanima:

JEFTINA KROMPIR ČORBA Mirisna i ukusna, a gotova za 20 minuta
Pravi se lako, posna, a osvaja na prvi zalogaj.

ČORBA OD SPANAĆA SA ORASIMA Krepi organizam u trenu
Sočna i zdrava, pravićete stalno.

ČORBA OD KARFIOLA Pravi se lako, a krepi organizam u trenu
Sočna i ukusna, zagrejaće vas u momentu.

BEGOVA ČORBA Kraljica među čorbama koja krepi organizam u trenu, za svaku svečanu trpezu
Zagrejaće vam dušu i telo, a nema ko je ne voli.
- 200 g cvekle
- 100 g korena celera
- 200 g šargarepe
- 200 g krompira
- 3 čena belog luka
- glavica crnog luka
- 2 kašike ulja
- 1 l bujona od povrća
- lovorov list
- malo narendanog muskatnog oraščića
- pola kašičice crvene mlevene ljute paprike
- so, biber
- malo mirođije
- kašika soka od limuna
Priprema
Beli i crni luk iseckajte sitno. Krompir, šargarepu. cveklu i celer isecite na kockice. U većoj posudi zagrejte ulje. Crni i beli luk propržite, pa nalijte bujon. Začinite i dodajte lovorov list, pa pustite da prokuva Dodajte začine i lovorov list, pa ostavite da malo prokuva. Dodajte povrće, poklopite i ostavite da se čorba kuva na laganoj vatri dvadesetak minuta. U skuvanu čorbu dodajte seckanu mirođiju i sok od limuna.

DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.

POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

MIRISNI MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena za pripremu
Mirisni i ukusni, za pravo uživanje.

Komentari (0)