ČORBA OD CVEKLE Zdrava i ukusna, a krepi organizam u trenu, sipaćete tanjir više
Lagana, a zdrava čorba za vrele letnje dane, pravićete stalno.

Potrebno je
- 200 g cvekle
- 100 g korena celera
- 200 g šargarepe
- 200 g krompira
- 3 čena belog luka
- glavica crnog luka
- 2 kašike ulja
- 1 l bujona od povrća
- lovorov list
- malo narendanog muskatnog oraščića
- pola kašičice crvene mlevene ljute paprike
- so, biber
- malo mirođije
- kašika soka od limuna
Priprema
Beli i crni luk iseckajte sitno. Krompir, šargarepu. cveklu i celer isecite na kockice. U većoj posudi zagrejte ulje. Crni i beli luk propržite, pa nalijte bujon. Začinite i dodajte lovorov list, pa pustite da prokuva Dodajte začine i lovorov list, pa ostavite da malo prokuva. Dodajte povrće, poklopite i ostavite da se čorba kuva na laganoj vatri dvadesetak minuta. U skuvanu čorbu dodajte seckanu mirođiju i sok od limuna.
Možda vas zanima:

DOMAĆA PILEĆA ČORBA Gusta i zasitna, ukućani će stajati u redu za još
Pravi raj za nepca.

SAVRŠENA PARADAJZ ČORBA Ukusna i okrepljujuća, a pogodna za dane posta
Okrepljujuća i sočna, a puna vitamina.

ZELENA ČORBA Zdrava i ukusna, puna vitamina, a krepi organizam u trenu
Ukusa koji priča priče.

ČORBA OD PROSA SA POVRĆEM Puna vitamina, kad je jednom probate pravićete je stalno
Krepi organizam u trenu, a savršenog ukusa.

GURMANSKI PASULJ SA KOBASICOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a neće vas mučiti nadimanje
Obožavaće cela porodica, a zasitan.

OTPUŠITE SUDOPERU BEZ PROBLEMA Neće vam trebati majstor, već samo dve namirnice iz kuhinje!
Trik provereno uspeva i rešava problem u trenu.

PASTA SA TUNJEVINOM Posno jelo gotovo za 15 minuta, a bićete siti satima
Pravi se lako, a pojede brzo.

ISPRŽITE JAJA BEZ KAPI ULJA Treba vam samo ova namirnica, a biće zdravija i mnogo ukusnija
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u savršenom doručku.

KIFLICE SA MARGARINOM Brze i posne, poćiće vam voda na usta koliko su ukusne
Najbolje služite uz sojin jogurt.
Komentari (0)