POSNA TORTA GOTOVA ZA 15 MINUTA Miriše na leto, a indijski orah joj daje poseban šmek
Sirova veganska torta idealna za dane posta, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
Za koru
- 1 šolja badema
- 2 supene kašike sirupa od agavea
- 2 kafene kašičice ekstrakta vanile
- 1/4 kafene kašičice himalajske soli
- 1 supena kašika kokosovog ulja
Za krem:
- 1 šolja indijskog oraha, sirovog ili prženog
- kokosov krem
- 1/4 šolje sirupa od agavea
- 1/4 šolje kokosovog ulja
- 2 kafene kašičice ekstrakta od vanile
Priprema:
Bademe usitnite u blenderu. Dodajte agavin sirup, vanilin ekstrakt i mutite sve dok ne dobijete gustu smesu. U kalup premazan kokosovim uljem izlijte smesu, pa ostavite u frižideru. Prethodno veče stavite kokosovo mleko u frižider da se voda odvoji od krema. Potpite indijski orah u vodi najmanje dva sata. U blender stavite indijski orah pa blendajte sve dok ne dobijete puter. Dodajte kokosov krem pa mutite još 2 minuta. Dodajte sirup od agave, pa mutite, dodajte vanilin ekstrakt, mutite, dodajte kokosovo ulje, pa opet mutite. Na kraju, treba da dobijete kremastu beličastu smesu. Preko kore u kalupu premažite pripremljeni krem. Ostavite tortu u frižideru nekoliko sati, da se dobro prohladi i stegne. Bon appetit!
Možda vas zanima:
RECEPT DANA: POSNA REFORMA Raskošna poslastica koja je istog ukusa kao original, za sve važne događaje
Klasik srpske kuhinje sa čokoladom i orasima.
POSNA KARAMEL TORTA Kremasta i izdašna poslastica koja se brzo napravi, a još brže pojede
Fenomanalna poslastica, za sve ljubitelje karamele.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Čarobna poslastica koja nimalo ne zaostaje za originalom, a govori 100 jezika
Fenomenalna poslastica sa višnjama, u slatko-kiselkastom spoju ukusa.
POSNA PESAK TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, sa 3 preukusna sloja
Očaravajuća poslastica idealna kada vam se jede nešto slatko u danima posta, ali i sve svečane prilike.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)