POSNA TORTA GOTOVA ZA 15 MINUTA Miriše na leto, a indijski orah joj daje poseban šmek

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Sirova veganska torta idealna za dane posta, a osvaja na prvi zalogaj.

torta od indijskih oraha
Shutterstock

Potrebno je

Za koru

  • 1 šolja badema
  • 2 supene kašike sirupa od agavea
  • 2 kafene kašičice ekstrakta vanile
  • 1/4 kafene kašičice himalajske soli
  • 1 supena kašika kokosovog ulja

Za krem:

  •  
  • 1 šolja indijskog oraha, sirovog ili prženog 
  • kokosov krem
  • 1/4 šolje sirupa od agavea
  • 1/4 šolje kokosovog ulja
  • 2 kafene kašičice ekstrakta od vanile

Priprema:

Bademe usitnite u blenderu. Dodajte agavin sirup, vanilin ekstrakt i mutite sve dok ne dobijete gustu smesu. U kalup premazan kokosovim uljem izlijte smesu, pa ostavite u frižideru. Prethodno veče stavite kokosovo mleko u frižider da se voda odvoji od krema. Potpite indijski orah u vodi najmanje dva sata. U blender stavite indijski orah pa blendajte sve dok ne dobijete puter. Dodajte kokosov krem pa mutite još 2 minuta. Dodajte sirup od agave, pa mutite, dodajte vanilin ekstrakt, mutite, dodajte kokosovo ulje, pa opet mutite. Na kraju, treba da dobijete kremastu beličastu smesu. Preko kore u kalupu premažite pripremljeni krem. Ostavite tortu u frižideru nekoliko sati, da se dobro prohladi i stegne. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading