POSNA PESAK TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, sa 3 preukusna sloja

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Očaravajuća poslastica idealna kada vam se jede nešto slatko u danima posta, ali i sve svečane prilike.

posna pesak torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 l sojinog mleka
  • 130 g šećera
  • 4 pudinga od vanile
  • 200 g margarina 
  • 120 g prah šećera
  • 150 g posnog mlevenog keksa
  • 120 g kokosa
  • 170 g mlevenih oraha

Za glazuru:

  • 100 ml čokolade za kuvanje 
  • 100 ml biljne slatke pavlake

Priprema:

Puding umutite sa 250 ml mleka, da ne ostanu grudvice, a otalo mleko sa šećerom zakuvajte na šporetu. Dodajte smesu sa pudingom u zagrejano mleko pa kuvajte, dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pokrijte folijom i ostavite da se prohladi. U jednoj posudi umutite penasto margarin sa šećerom u prahu. Potom sjedinite mikserom sa prohlađenim pudingom. Podelite fil na 3 jednaka dela. Jednom delu dodajte posni mleveni keks i promešajte, drugom dodajte kokos, a trećem orahe. U kalup prvo sipajte keks fil pa ga utisnite, preko nanesite kokos fil, pa na kraju fil od oraha. Poravnajte i pokrijte tortu providnom folijom. Stavite u frižider na bar 2 sata da se stegne, a za to vreme napravite glazuru. Čokoladu za kuvanje otopite sa biljnom slatkom pavlakom. Čokoladnu glazuru prelijte preko torte pa opet ostavite u frižideru. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading