POSNA PESAK TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, sa 3 preukusna sloja
Očaravajuća poslastica idealna kada vam se jede nešto slatko u danima posta, ali i sve svečane prilike.
Potrebno je
- 1 l sojinog mleka
- 130 g šećera
- 4 pudinga od vanile
- 200 g margarina
- 120 g prah šećera
- 150 g posnog mlevenog keksa
- 120 g kokosa
- 170 g mlevenih oraha
Za glazuru:
- 100 ml čokolade za kuvanje
- 100 ml biljne slatke pavlake
Priprema:
Puding umutite sa 250 ml mleka, da ne ostanu grudvice, a otalo mleko sa šećerom zakuvajte na šporetu. Dodajte smesu sa pudingom u zagrejano mleko pa kuvajte, dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pokrijte folijom i ostavite da se prohladi. U jednoj posudi umutite penasto margarin sa šećerom u prahu. Potom sjedinite mikserom sa prohlađenim pudingom. Podelite fil na 3 jednaka dela. Jednom delu dodajte posni mleveni keks i promešajte, drugom dodajte kokos, a trećem orahe. U kalup prvo sipajte keks fil pa ga utisnite, preko nanesite kokos fil, pa na kraju fil od oraha. Poravnajte i pokrijte tortu providnom folijom. Stavite u frižider na bar 2 sata da se stegne, a za to vreme napravite glazuru. Čokoladu za kuvanje otopite sa biljnom slatkom pavlakom. Čokoladnu glazuru prelijte preko torte pa opet ostavite u frižideru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA Razvaljuje ukusom, a uspeva i početnicima
Savršena za slave i sve svečane prilike.
POSNA VASINA TORTA Bez jaja i mleka, a kremasta kao iz poslastičarnice
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZA POSNA KEKS TORTA Prepuna čokolade i oraha, poćiće vam voda na usta
Nema paljenja rerne, a nemo ko je ne voli.
POSNA KESTEN TORTA ZA NAJLEPŠU JESEN Pravi se lako, a svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)