POSNA REFORMA Čarobna poslastica bogatog ukusa koja ni malo ne zaostaje za originalom
Omiljenu reforma tortu možete da pravite i kada postite, biće podjednako fenomenalnog ukusa.

Potrebno je
Možda vas zanima:

POSNA KEKS TORTA Brza poslastica koju svi vole, po receptu bez mane
Pravi se lako, a nestaće sa stola prva.

POSNA ROZEN TORTA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za svaku svečanu trpezu
Ni malo ne zaostaje za originalom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA REFORMA TORTA Raskošna poslastica sa orasima koja nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena za sve svečane prilike.

BELA TORTA Posna poslastica sa čokoladom mekana kao pamuk, a ne treba da palite rernu
Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.
za kore:
- 200 g brašna
- 150 g mlevenih oraha
- 150 g seckanih oraha
- 150 g meda
- 150 ml vode
- 100 g šećera
- kesica praška za pecivo
za fil:
- 300 g mlevenih oraha
- 250 g šećera
- 80 ml vode
- kesica vanilin-šećera
- 150 g posne čokolade za kuvanje
- 250 g posnog margarina
za glazuru:
- 150 g posne čokolade
- 4 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte med, šećer i vodu. Zasebno, u drugoj posudi, pomešajte brašno sa braškom za pecivo pa umešajte orahe. Varjačom sjedinite suve i tečne sastojke. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađenu koru presecite uzdužno na 3 dela. Sipajte vodu u šerpu, pa dodajte šećere i kuvajte dok ne krene da vri. Sklonite sa šporeta, pa dodajte mlevene orahe i posnu lomljenu čokoladu. Varjačom mešajte dok smesa ne postane kompaktna. Pustite fil da se prohladi pa mu dodajte umućen margarin. Kore premažite filom. Tortu ostavite da odstoji 24 sata. Na tihoj vatri otopite posnu čokoladu sa uljem. Toplu glazuru prelijte preko torte i ostavite da se stegne. Dekorišite je mlevenim i seckanim orasima. Bon appetit!

DOMAĆI KIKIRIKI PUTER Još kremastiji i slasniji od onog kupovnog
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog.

POSNI PAPRIKAŠ SA BUKOVAČAMA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog po želji i uživajte.

GIBANICA OD PATLIDŽANA Omiljena srpska pita na nov način, puna hrskavih kora i sočnog nadeva
Ako volite klasičnu gibanicu, ovu sa patlidžanom ćete obožavati.

DOMAĆE PIHTIJE Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Slasne i ukusne, a super idu uz hleb i kisele krastavčiće.

DOMAĆA PAŠTETA OD ČVARAKA Slasna i ukusna, a totalno drugačija
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog nekom jelu.
Komentari (0)