POSNA REFORMA Čarobna poslastica bogatog ukusa koja ni malo ne zaostaje za originalom
Omiljenu reforma tortu možete da pravite i kada postite, biće podjednako fenomenalnog ukusa.
Potrebno je
za kore:
- 200 g brašna
- 150 g mlevenih oraha
- 150 g seckanih oraha
- 150 g meda
- 150 ml vode
- 100 g šećera
- kesica praška za pecivo
za fil:
- 300 g mlevenih oraha
- 250 g šećera
- 80 ml vode
- kesica vanilin-šećera
- 150 g posne čokolade za kuvanje
- 250 g posnog margarina
za glazuru:
- 150 g posne čokolade
- 4 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte med, šećer i vodu. Zasebno, u drugoj posudi, pomešajte brašno sa braškom za pecivo pa umešajte orahe. Varjačom sjedinite suve i tečne sastojke. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađenu koru presecite uzdužno na 3 dela. Sipajte vodu u šerpu, pa dodajte šećere i kuvajte dok ne krene da vri. Sklonite sa šporeta, pa dodajte mlevene orahe i posnu lomljenu čokoladu. Varjačom mešajte dok smesa ne postane kompaktna. Pustite fil da se prohladi pa mu dodajte umućen margarin. Kore premažite filom. Tortu ostavite da odstoji 24 sata. Na tihoj vatri otopite posnu čokoladu sa uljem. Toplu glazuru prelijte preko torte i ostavite da se stegne. Dekorišite je mlevenim i seckanim orasima. Bon appetit!
Možda vas zanima:
RECEPT DANA: POSNA REFORMA Raskošna poslastica koja je istog ukusa kao original, za sve važne događaje
Klasik srpske kuhinje sa čokoladom i orasima.
POSNA KARAMEL TORTA Kremasta i izdašna poslastica koja se brzo napravi, a još brže pojede
Fenomanalna poslastica, za sve ljubitelje karamele.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Čarobna poslastica koja nimalo ne zaostaje za originalom, a govori 100 jezika
Fenomenalna poslastica sa višnjama, u slatko-kiselkastom spoju ukusa.
POSNA PESAK TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, sa 3 preukusna sloja
Očaravajuća poslastica idealna kada vam se jede nešto slatko u danima posta, ali i sve svečane prilike.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)