GREŠKE KADA PRAVITE SLAVSKI KOLAČ Ovo su razlozi zašto puca, bićete iznenađeni
Pitanje koje muči mnoge domaćice je kako da slavski kolač ne popuca po površini.
![slavski kolač](/data/images/2024-07-16/94287_shutterstock-2377317459_f.jpg?timestamp=1721080800)
Nejednako grejanje rerne
Ako je rerna neispravna ili stara grejač će više grejati sa jedne strane u odnosu na drugu, što će da dovede do pucanja.
Testo nije dovoljno naraslo
Potrebno je da bar nekoliko puta ostavite da odstoji da bi dovoljno naraslo. Inače, nedovoljno naraslo testo lako će da pukne.
Suviše tvrdo ili vlažno testo
Razredite tvrdo testo, a dodajte brašna u vlažno, da bi ispalo mekano i vazdušasto.
Suvo testo
Prekrijte testo folijom ili krpom jer ako dugo bude stajalo na vazduhu-osušiće se i lakše će da pukne.
Loše čuvanje brašna
Čuvajte brašno na suvom i tamnom mestu. Vlaga će uticati na pucanje testa.
Gornji grejač u rerni
Uvek slavski kolač stavite na sredinu rerne, ako ga budele stavili blizu gornjeg grejača, više će da se suši, i moguće, pukne.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)