GREŠKE KADA PRAVITE SLAVSKI KOLAČ Ovo su razlozi zašto puca, bićete iznenađeni
Pitanje koje muči mnoge domaćice je kako da slavski kolač ne popuca po površini.
Nejednako grejanje rerne
Ako je rerna neispravna ili stara grejač će više grejati sa jedne strane u odnosu na drugu, što će da dovede do pucanja.
Testo nije dovoljno naraslo
Potrebno je da bar nekoliko puta ostavite da odstoji da bi dovoljno naraslo. Inače, nedovoljno naraslo testo lako će da pukne.
Suviše tvrdo ili vlažno testo
Razredite tvrdo testo, a dodajte brašna u vlažno, da bi ispalo mekano i vazdušasto.
Suvo testo
Prekrijte testo folijom ili krpom jer ako dugo bude stajalo na vazduhu-osušiće se i lakše će da pukne.
Loše čuvanje brašna
Čuvajte brašno na suvom i tamnom mestu. Vlaga će uticati na pucanje testa.
Gornji grejač u rerni
Uvek slavski kolač stavite na sredinu rerne, ako ga budele stavili blizu gornjeg grejača, više će da se suši, i moguće, pukne.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)