GREŠKE KADA PRAVITE SLAVSKI KOLAČ Ovo su razlozi zašto puca, bićete iznenađeni
Pitanje koje muči mnoge domaćice je kako da slavski kolač ne popuca po površini.
Nejednako grejanje rerne
Ako je rerna neispravna ili stara grejač će više grejati sa jedne strane u odnosu na drugu, što će da dovede do pucanja.
Testo nije dovoljno naraslo
Potrebno je da bar nekoliko puta ostavite da odstoji da bi dovoljno naraslo. Inače, nedovoljno naraslo testo lako će da pukne.
Suviše tvrdo ili vlažno testo
Razredite tvrdo testo, a dodajte brašna u vlažno, da bi ispalo mekano i vazdušasto.
Suvo testo
Prekrijte testo folijom ili krpom jer ako dugo bude stajalo na vazduhu-osušiće se i lakše će da pukne.
Loše čuvanje brašna
Čuvajte brašno na suvom i tamnom mestu. Vlaga će uticati na pucanje testa.
Gornji grejač u rerni
Uvek slavski kolač stavite na sredinu rerne, ako ga budele stavili blizu gornjeg grejača, više će da se suši, i moguće, pukne.
ŠTRUDLA SA MAKOM I VIŠNJAMA Poslastica posna na vodi mekana kao duša, a ukusa koji priča priče
Fenomanalna poslastica odlično se slaže sa šoljom čaja.
MAFINI SA BUNDEVOM Brzo gotovi, a svaki zalogaj je raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Sočni zalogajčići u super spoju sa bundevom, prste da poližete.
OČISTITE SUDOPERU ZA TREN OKA Sijaće se kao nova, a treba vam samo 1 namirnica, a nije soda bikarbona
Namirnica koju ima svaka domaćica izglancaće sudoperu začas.
SUPA OD PEČURAKA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Mirisna i ukusna, popraviće vam dan u trenu
Recept čuvenog kuvara za predjelo koje oduševljava od prvog zalogaja.
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)