ČOKOLADNI KOLAČ SA VIŠNJAMA Sočni desert po receptu Lune Đogani Miljković
Luna Đogani Miljković, pevačica, jutjuberka, odnedavno voditeljka autorske emisije, i ćerka Gagija i Anabele iz muzičke grupe Funky G, kaže da je talenat za kuvanje nasledila od rođene tetke. U njenim slanim i slatkim specijalitetima posebno uživaju suprug Marko Miljković i ćerkice Mia i Lana. Takav je i ovaj recept za čokoladni kolač sa višnjama, idealan za tropske julske dane.
Alo/Dejan Briza
Potrebno je
- 4 rendane jabuke
- puna šolja griza
- 3 kašike kokosovog šećera
- 3 kašike kakao praha
- 2 kašike mlevenog lana
- 5 kašika kokosovog ulja
- šolja bilo kog biljnog mleka (pirinčano/bademovo/sojino)
- prašak za pecivo
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte rendane jabuke, griz, kokosov šećer, kakao prah, mleveni lan, kokosovo ulje i biljno mleko po izboru. Dobro promešajte i sjedinite, pa preručite u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pet minuta pre kraja pečenja izvadite kolač i površinu mu prekrijte višnjama. Zatim vratite u rernu, pustite da se višnje sjedine s ostatkom kolača i puste svoj sok. Čokoladu otopite na pari s kokosovim uljem, da dobijete glazuru. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. Izvadite ga iz rerne i prelijte pripremljenom glazurom. Ostavite da se prohladi, pa secite i služite.
Možda vas zanima:
FRANCUSKA KREMPITA BOLJA OD SVAKE TORTE Svilenkasti krem, hrskave kore i voćni žele
Kremasta i lagana, polizaćete i tanjir.
BAKA JELIN ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Svakim zalogajem tera vodu na usta
Zamiriše cela kuća dok se peče.
LENJA PITA SA VIŠNJAMA Najlepši prkhi kolač, a sve se samo pomeša i peče
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
STARINSKI ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Recept koji vraća miris detinjstva
Uspeva i domaćicama početnicama.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)