ČOKOLADNI KOLAČ SA VIŠNJAMA Sočni desert po receptu Lune Đogani Miljković

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Luna Đogani Miljković, pevačica, jutjuberka, odnedavno voditeljka autorske emisije, i ćerka Gagija i Anabele iz muzičke grupe Funky G, kaže da je talenat za kuvanje nasledila od rođene tetke. U njenim slanim i slatkim specijalitetima posebno uživaju suprug Marko Miljković i ćerkice Mia i Lana. Takav je i ovaj recept za čokoladni kolač sa višnjama, idealan za tropske julske dane.

čokoladni kolač sa višnjama
Shutterstock
čokoladni kolač sa višnjama Alo/Dejan Briza
 

Potrebno je

  • 4 rendane jabuke
  • puna šolja griza 
  • 3 kašike kokosovog šećera
  • 3 kašike kakao praha
  • 2 kašike mlevenog lana
  • 5 kašika kokosovog ulja
  • šolja bilo kog biljnog mleka (pirinčano/bademovo/sojino)
  • prašak za pecivo

Priprema:
U jednoj posudi pomešajte rendane jabuke, griz, kokosov šećer, kakao prah, mleveni lan, kokosovo ulje i biljno mleko po izboru. Dobro promešajte i sjedinite, pa preručite u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pet minuta pre kraja pečenja izvadite kolač i površinu mu prekrijte višnjama. Zatim vratite u rernu, pustite da se višnje sjedine s ostatkom kolača i puste svoj sok. Čokoladu otopite na pari s kokosovim uljem, da dobijete glazuru. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. Izvadite ga iz rerne i prelijte pripremljenom glazurom. Ostavite da se prohladi, pa secite i služite. 

 


 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading