ČOKOLADNI KOLAČ SA VIŠNJAMA Sočni desert po receptu Lune Đogani Miljković
Luna Đogani Miljković, pevačica, jutjuberka, odnedavno voditeljka autorske emisije, i ćerka Gagija i Anabele iz muzičke grupe Funky G, kaže da je talenat za kuvanje nasledila od rođene tetke. U njenim slanim i slatkim specijalitetima posebno uživaju suprug Marko Miljković i ćerkice Mia i Lana. Takav je i ovaj recept za čokoladni kolač sa višnjama, idealan za tropske julske dane.


Možda vas zanima:

MIRKOV BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Recept autora stranice "miretova kuhinja" raj za nepca
Napravite ovaj voćni desert po receptu Mirka Končara iz Beograda

BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Uspeće i potpunim početnicima, a poći će vam voda na usta koliko je ukusan
Fenomenalan i sočan, nema ko vam neće tražiti parče više.

PIJANA CRNKINJA Čokoladni kolač kontroverznog imena sa merama "na šolje" kome ovaj sastojak daje neodoljiv šmek
Lagan čokoladni desert mekan kao duša, u sočnom spoju sa višnjama.

ČOKO KOCKE Iskoristite bajati hleb i napravite fenomenalan desert, za samo pola sata
Savršeni slatko kiselkasti spoj čokolade, keksa i višanja, u desertu za pamćenje.
Potrebno je
- 4 rendane jabuke
- puna šolja griza
- 3 kašike kokosovog šećera
- 3 kašike kakao praha
- 2 kašike mlevenog lana
- 5 kašika kokosovog ulja
- šolja bilo kog biljnog mleka (pirinčano/bademovo/sojino)
- prašak za pecivo
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte rendane jabuke, griz, kokosov šećer, kakao prah, mleveni lan, kokosovo ulje i biljno mleko po izboru. Dobro promešajte i sjedinite, pa preručite u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pet minuta pre kraja pečenja izvadite kolač i površinu mu prekrijte višnjama. Zatim vratite u rernu, pustite da se višnje sjedine s ostatkom kolača i puste svoj sok. Čokoladu otopite na pari s kokosovim uljem, da dobijete glazuru. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. Izvadite ga iz rerne i prelijte pripremljenom glazurom. Ostavite da se prohladi, pa secite i služite.

DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.

POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

MIRISNI MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena za pripremu
Mirisni i ukusni, za pravo uživanje.

Komentari (0)