ČOKOLADNI KOLAČ SA VIŠNJAMA Sočni desert po receptu Lune Đogani Miljković
Luna Đogani Miljković, pevačica, jutjuberka, odnedavno voditeljka autorske emisije, i ćerka Gagija i Anabele iz muzičke grupe Funky G, kaže da je talenat za kuvanje nasledila od rođene tetke. U njenim slanim i slatkim specijalitetima posebno uživaju suprug Marko Miljković i ćerkice Mia i Lana. Takav je i ovaj recept za čokoladni kolač sa višnjama, idealan za tropske julske dane.
Alo/Dejan Briza
Potrebno je
- 4 rendane jabuke
- puna šolja griza
- 3 kašike kokosovog šećera
- 3 kašike kakao praha
- 2 kašike mlevenog lana
- 5 kašika kokosovog ulja
- šolja bilo kog biljnog mleka (pirinčano/bademovo/sojino)
- prašak za pecivo
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte rendane jabuke, griz, kokosov šećer, kakao prah, mleveni lan, kokosovo ulje i biljno mleko po izboru. Dobro promešajte i sjedinite, pa preručite u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pet minuta pre kraja pečenja izvadite kolač i površinu mu prekrijte višnjama. Zatim vratite u rernu, pustite da se višnje sjedine s ostatkom kolača i puste svoj sok. Čokoladu otopite na pari s kokosovim uljem, da dobijete glazuru. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. Izvadite ga iz rerne i prelijte pripremljenom glazurom. Ostavite da se prohladi, pa secite i služite.
Možda vas zanima:
FRANCUSKA KREMPITA BOLJA OD SVAKE TORTE Svilenkasti krem, hrskave kore i voćni žele
Kremasta i lagana, polizaćete i tanjir.
BAKA JELIN ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Svakim zalogajem tera vodu na usta
Zamiriše cela kuća dok se peče.
LENJA PITA SA VIŠNJAMA Najlepši prkhi kolač, a sve se samo pomeša i peče
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
STARINSKI ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Recept koji vraća miris detinjstva
Uspeva i domaćicama početnicama.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)