BAKA JELIN ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Svakim zalogajem tera vodu na usta
Zamiriše cela kuća dok se peče.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 260 g brašna
- šolja i po šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 100 ml ulja
- 200 ml jogurta
- pola kesice praška za pecivo
- oko 300-400 g višanja
- malo griza
- malo prah šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Žumance odvojite od belanaca. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst šam. Onda dodajte žumance pa brašno, ulje, jogurt i prašak za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Dodajte malo šećera i griza u višnje pa sve promešajte. Zatim višnje dodajte u testo. Pecite kolač oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Baka Mara nam je dala recept kako da bude najsočniji
Lagan i sočan, nema ko će mu odoleti.
KOLAČ SA VIŠNJAMA ZA PRAVE SLADOKUSCE Recept Ivane Pavković uspeva svima, pa i početnicima
Pevačica Ivana Pavković proslavila se u muzičkom takmičenju, a već godinama je u skladnom braku sa kolegom Petrom Mitićem. Da nije talentovana samo za pevanje, pokazuje i ovaj recept za sočni kolač sa višnjama. Upravo ovaj desert je omiljen njenim sinovima Vujadinu, Vuku i Vojinu, a ne sumnjamo da ćete i vi biti oduševljeni ukusom.
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Brzi desert koji osvežava u trenu, po receptu koji se prenosio generacijama
Sočan i mekan, a uspeće svima.
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Domaća poslastica koja se ne odbija, a uspeva i potpunim početnicima
Fenomenalan desert ukusa koji priča priče.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)