BAKA JELIN ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Svakim zalogajem tera vodu na usta

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Zamiriše cela kuća dok se peče.

žuti kolač sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 260 g brašna
  • šolja i po šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 100 ml ulja
  • 200 ml jogurta
  • pola kesice praška za pecivo
  • oko 300-400 g višanja
  • malo griza
  • malo prah šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Žumance odvojite od belanaca. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst šam.  Onda dodajte žumance pa brašno, ulje, jogurt i prašak za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Dodajte malo šećera i griza u višnje pa sve promešajte. Zatim višnje dodajte u testo. Pecite kolač oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading