NEMOJTE OVU HRANU DA NOSITE NA PLAŽU Rizikujete trovanje i odlazak kod doktora umesto odmora
U toplim letnjim danima konzumiranje određenih namirnica može da bude rizično, zbog mogućnosti kvarenja namirnica i razmnožavanja bakterija.
Nedovoljno termički obrađeno meso, jaja i riba
Sa ovom grupom namirnica rizikujete trovanje, zato ako već morate da je konzumirate na plaži, povedite računa da budu dobro termički obrađene. Za konzumaciju ribe bolje je da izaberete usoljenu ribu, ali i tu problem može da vam napravi velika količina soli. Takođe, rizikujete i ako nosite sendvič sa nedovoljno obrađenom hranom.
Hrana teška za probavu
Namirnice pržene u dubokom ulju kao što su pohovana hrana, prženi krompir ili piroške nisu dobar izbor jer se teško vare.
Kolači sa jajima
Izbegavajte kremaste deserte i kolače od sirovih jaja. Mnogo je bolja opcija čokolada sa velikim procentom kakaoa.
Brza hrana
Posebno izbegavajte kupovinu brze hrane na štandovima, em nije zdrava, em ako je pravljena od mesa, jaja, ribe ili umaka, rizikujete trovanje, stomačne probleme i posetu lekaru, umesto lepo provedenog vremena.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)