DOMAĆE PREZLE Gotove začas, a taman pametno iskoristite ostatke bajatog hleba
Iskoristite ostatke bajatog hleba i napravite domaće prezle.
Potrebno je
- 1 vekna bajatog hleba
- blender
- posuda sa hermetičkim poklopcem
Priprema
Rernu zagrejte na 180 tepeni. Isecite bajati hleb na sitne komade pa ga stavite u blender. Blendajte nekoliko minuta pa prebacite u hermetički zatvorenu posudu. Možete da stavite prezle u pleh obložen papirom za pečenje, i osušite oko 5 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM I SUSAMOM Kremasta i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Savršen spoj kremaste piletine, susama. jogurta i ostalih sastojaka osvojiće i one izbirljive.
POHOVANI KAČKAVALJ PRAVI RAJ ZA NEPCA Gurmansko predjelo koje se pravi lako, a smaže začas
Ukusa koji priča priče, osvojiće vas od prvog zalogaja.
DODAJTE OVO U SARME Biće sočne i slasne, recept iz 1952.godine oduševio domaćice na mrežama
Tajni sastojak zbog kojih će sarme biti neodoljive, a ukućani stajati u redu za još.
ŠOPSKA SALATA Omiljena salata nazvana po Šopima koje voli ceo Balkan
Šopi, pripadnici južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
Komentari (0)