MUSAKA OD CELERA Drugačiji klasik po receptu bez mane, a držaće vas dugo sitim
Sočna i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 2 manja korena celera
- 3 veća krompira
- 500 g mlevenog mesa
- 3 jajeta
- 1 glavica crnog luka
- pola struka praziluka
- 1 čen belog luka
- 1 kisela pavlaka
- šolja mleka
- soli
- biber
- začini
Priprema
U slanoj vodi prokuvajte očišćene celere pa ih Isecite na tanje krugove. Seckan crni luk sa prazilukom propržite na ulju, pa dodajte mleveno meso. Nastavite da pržite 5 minuta pa dodajte beli luk, i skinite sa vatre. Posolite i pobiberite. Začinite jelo po ukusu. U pleh obložen pek papirom ređajte red celera, pa preko fil od mesa, rd krompira, fil od mesa. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Završite kriškama od celera. Pecite musaku oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite jaja, pavlaku i meso. Izvadite musaku pa je prelijte pripremljenom smesom. Vratite u rernu i zapecite još 15 minuta, dok ne porumeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
GRČKA MUSAKA Još ukusnija od one klasične, a budi nostalgiju na dane letovanja
Još sočnija od one klasične, ukusa koji govori 1000 jezika.
MUSAKA SA KROMPIROM Klasik za sva vremena i prilike, u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
SOČNA MUSAKA OD PATLIDŽANA Pomera granice dobrog ukusa, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasno jelo držaće vas dugo sitim.
KUPUS MUSAKA BOLJA OD KLASIČNE Za ručak koji se ne zaboravlja
Sočno jelo oboriće s nogu i one izbirljive.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
Komentari (0)