MUSAKA OD CELERA Drugačiji klasik po receptu bez mane, a držaće vas dugo sitim

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.

musaka od celera
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 manja korena celera 
  • 3 veća krompira 
  • 500 g mlevenog mesa 
  • 3 jajeta
  • 1 glavica crnog luka
  • pola struka praziluka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kisela pavlaka
  • šolja mleka
  • soli
  • biber
  • začini

Priprema

U slanoj vodi prokuvajte očišćene celere pa ih Isecite na tanje krugove. Seckan crni luk sa prazilukom propržite na ulju, pa dodajte mleveno meso. Nastavite da pržite 5 minuta pa dodajte beli luk, i skinite sa vatre. Posolite i pobiberite. Začinite jelo po ukusu. U pleh obložen pek papirom ređajte red celera, pa preko fil od mesa, rd krompira, fil od mesa. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Završite kriškama od celera. Pecite musaku oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite jaja, pavlaku i meso. Izvadite musaku pa je prelijte pripremljenom smesom. Vratite u rernu i zapecite još 15 minuta, dok ne porumeni. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading