POSNI ČOKOLADNI ROLAT SA MALINAMA Nepečeni desert kome kokos daje posebnu draž
Fenomenalan desert pravi se brzo i lako, a kao stvoren za uživanje.

Potrebno je
Za tamni deo:
Možda vas zanima:

AROMATIČNI ROLAT SA POMORANDŽOM Desert za savršen petak koji se pojede u trenu
Fenomenalan desert oduševiće i one koji ne vole voćne deserte.

ROLAT SA KAFOM I KEKSOM Neodoljivi desert za prave sladokusce, a ne treba da palite rernu
Fenomenalan desert poješćete očas posla, a kafa mu daje poseban šmek.

PICA ROLAT Slasno predjelo za prave gurmane, a idealno za lepo veče sa prijateljima
Ni malo ne zaostaje za italijanskim klasikom, prste da poližete.

GURMANSKI ROLAT OD AJVARA Slasno predjelo nestaće prvo sa stola
Pravi se brzo i lako, a svi će vam tražiti recept.
- 250 g posnog mlevenog keksa
- 100 g šećera u prahu
- 10 g kakaa u prahu
- 10 ml ruma
- 50 g čokolade za kuvanje
- 100 ml sojinog mleka
Za beli deo:
- 150 g margarina
- 45 ml sojinog mleka
- 75 g šećera u prahu
- 100 g kokosa
Još
- 150 g svežih malina
Priprema:
Čokoladu otopite na pari. Zagrejte mleko da bude toplo. U jednu posudu stavite posni mleveni keks, prah šećer, otopljenu čokoladu i rum. Nalijte toplo mleko pa sve dobro sjedinite, da smesa postane glatka. Onda je prebacite u kesu za zamrzivač zapremine 3 litra, te je razvaljajte da prekrije celu kesicu. Razrežite lagano na dve strane da se otvara, kako biste mogli da namažete beli deo. U jednoj posudi mikserom umutite omekšali margarin, mleko i prah šećer, pa dodajte kokos i sve opet umutite. Nanesite beli deo preko tamnog pa ravnomerno rasporedite. Zatim, maline rasporedite i utisnite preko belog dela. Čvrsto zarolajte. Ostavite rolat u frižideru da se ohladi i stegne bar nekoliko sati, a najbolje preko noći. Secite i služite. Bon appetit!

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo
Veliki problem za Bajern – bez Edvardsa na Real

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

Neodoljiva ponuda! Pun pansion po ceni Polupansiona – uz samo 299€ akontacije na ovom letovalištu! Uz uskršnju akciju -10% popusta!

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju
ŠOK ZA ŠOKOM! Marko otkrio zbog čega nije bilo mesta za njega i Sanju u kući iako su je svi PRIHVATILI, u sve upleten i njegov brat Mihajlo (VIDEO)

POSNA KOKOS TORTA Lagana poslastica koja miriše na more, a osvaja ukusom
Kremasta i neodoljiva, pravićete i kada nije post.

KREMASTA MIMOZA SALATA Svečano predjelo koje se super slaže sa raznim jelima, a posna
Sočna i svečana, savršena za sve bitne događaje.

SREMSKI PAPRIKAŠ Posni delikates pravi je raj za nepca, pravićete i mrsnim danima
Služite uz krompir ili prilog po želji.

SMUĐ ORLI Posni specijalitet za Veliki petak, za ručak koji se pamti
Dodajte krompir ili prilog po želji.

SLANA ROZEN TORTA Brzo predjelo koje će gosti obožavati
Napravi se brzo i lako, a pojede brzo.
Komentari (0)