POSNI ČOKOLADNI ROLAT SA MALINAMA Nepečeni desert kome kokos daje posebnu draž
Fenomenalan desert pravi se brzo i lako, a kao stvoren za uživanje.
Potrebno je
Za tamni deo:
- 250 g posnog mlevenog keksa
- 100 g šećera u prahu
- 10 g kakaa u prahu
- 10 ml ruma
- 50 g čokolade za kuvanje
- 100 ml sojinog mleka
Za beli deo:
- 150 g margarina
- 45 ml sojinog mleka
- 75 g šećera u prahu
- 100 g kokosa
Još
- 150 g svežih malina
Priprema:
Čokoladu otopite na pari. Zagrejte mleko da bude toplo. U jednu posudu stavite posni mleveni keks, prah šećer, otopljenu čokoladu i rum. Nalijte toplo mleko pa sve dobro sjedinite, da smesa postane glatka. Onda je prebacite u kesu za zamrzivač zapremine 3 litra, te je razvaljajte da prekrije celu kesicu. Razrežite lagano na dve strane da se otvara, kako biste mogli da namažete beli deo. U jednoj posudi mikserom umutite omekšali margarin, mleko i prah šećer, pa dodajte kokos i sve opet umutite. Nanesite beli deo preko tamnog pa ravnomerno rasporedite. Zatim, maline rasporedite i utisnite preko belog dela. Čvrsto zarolajte. Ostavite rolat u frižideru da se ohladi i stegne bar nekoliko sati, a najbolje preko noći. Secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ROLAT OD SPANAĆA Slano predjelo bez kog ne može da prođe slavska trpeza, a ukusa koji priča priče
U sočnom spoju sa sirom i šunkom, nestaće sa stola odmah.
ROLAT SA BUNDEVOM Očaravajući jesenji desert mekan kao duša, za savršen početak dana
Jesenji rolat za prave sladokusce.
ROLOVANA PAVLOVA Ledeni desert za vrele julske dane, klasik na drugačiji način
Ako volite Pavlovu tortu, ovaj rolat ćete obožavati.
ŠVARCVALD ROLAT Klasik bez premca na drugačiji način, a smaže se u trenu
Ako volite Švarcvald tortu, ovaj rolat ćete obožavati.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
Komentari (0)