POSNI ČOKOLADNI ROLAT SA MALINAMA Nepečeni desert kome kokos daje posebnu draž

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan desert pravi se brzo i lako, a kao stvoren za uživanje.

posni čokoladni rolat sa malinama
Shutterstock

Potrebno je
Za tamni deo:

  • 250 g posnog mlevenog keksa
  • 100 g šećera u prahu
  • 10 g kakaa u prahu
  • 10 ml ruma
  • 50 g čokolade za kuvanje
  • 100 ml sojinog mleka

Za beli deo:

  • 150 g margarina
  • 45 ml sojinog mleka
  • 75 g šećera u prahu
  • 100 g kokosa

Još

  • 150 g svežih malina

Priprema:

Čokoladu otopite na pari. Zagrejte mleko da bude toplo. U jednu posudu stavite posni mleveni keks, prah šećer, otopljenu čokoladu i rum. Nalijte toplo mleko pa sve dobro sjedinite, da smesa postane glatka. Onda je prebacite u kesu za  zamrzivač zapremine 3 litra, te je razvaljajte da prekrije celu kesicu. Razrežite lagano na dve strane da se otvara, kako biste mogli da namažete beli deo. U jednoj posudi mikserom umutite omekšali margarin, mleko i prah šećer, pa dodajte kokos i sve opet umutite. Nanesite beli deo preko tamnog pa ravnomerno rasporedite. Zatim, maline rasporedite i utisnite preko belog dela. Čvrsto zarolajte. Ostavite rolat u frižideru da se ohladi i stegne bar nekoliko sati, a najbolje preko noći. Secite i služite. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading