PILEĆI KROMPIR PAPRIKAŠ Klasik bez premca koji osvaja na prvi zalogaj

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo dugo će vas držati sitim, a ukusno i aromatično.

pileći krompir paprikaš
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 veće glavice crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 500 g pilećeg mesa
  • 1 paradajz
  • 2 paprike
  • 500 g krompira
  • so
  • začin
  • mlevena začinska paprika
  • biber
  • lovorov list

Za hladnu zapršku

  • 1 ravna kašika brašna
  • oko 50 ml vode

Priprema:

Luk propržite pa dodajte šargarepu. Dinstajte 5 minuta, začinite i dodajte oko 100 ml vode. Dinstajte dok voda ne ispari, pa dodajte meso i dinstajte. Kad meso pobeli. naseckajte paradajz i paprike i krompir, pa dodajte. Začinite, pa prelijte sa oko 800 ml vode i kuvajte oko 40 minuta. Napravite hladnu zapršku mućenjem vode i brašna, pa dodajte u paprikaš i zapržite. Ostavite da proključa. 

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading