GASPAĆO Španska hladna čorba od povrća osvežiće vas u trenu, a zamirisaće cela kuća
Čuvena španska čorba oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 2 l kuvanog paradajz soka
- 1 kg svežeg paradajza
- 5 paprika raznih boja
- 2 veća krastavca
- 2 glavice luka
- 4 čena belog luka
- 8-10 crnih maslina
- 1-2 ljute papričice
- sok od 1 limuna
- 40ml maslinovog ulja
- 10ml engleskog sosa
- 10ml balzamiko sirćeta
- so
- biber
- kumin
Priprema:
Paradajz, paprike i krastavac usitnite u blenderu. Dodajte ostale sastojke, prvo kuvani paradajz, pa povrće i limunov sos. Umešajte sos, sirće i začinite. Ostavite čorbu 24 sata u frižideru.
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
PARADAJZ ČORBA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara po kome uvek ispadne savršena
Preukusna, a krepi organizam u trenu.
PILEĆA ČORBA SA NJOKAMA Ukućani će stajati u redu za još
Savršena za sve svečane događaje.
PARADAJZ ČORBA PO KAFANSKOM RECEPTU Savršenog ukusa, a daće vam energije za ceo dan
Krepi organizam u trenu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)