GASPAĆO Španska hladna čorba od povrća osvežiće vas u trenu, a zamirisaće cela kuća
Čuvena španska čorba oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 2 l kuvanog paradajz soka
- 1 kg svežeg paradajza
- 5 paprika raznih boja
- 2 veća krastavca
- 2 glavice luka
- 4 čena belog luka
- 8-10 crnih maslina
- 1-2 ljute papričice
- sok od 1 limuna
- 40ml maslinovog ulja
- 10ml engleskog sosa
- 10ml balzamiko sirćeta
- so
- biber
- kumin
Priprema:
Paradajz, paprike i krastavac usitnite u blenderu. Dodajte ostale sastojke, prvo kuvani paradajz, pa povrće i limunov sos. Umešajte sos, sirće i začinite. Ostavite čorbu 24 sata u frižideru.
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.
NAJSOČNIJA KROMPIR ČORBA Fenomenalan obrok dugo će vas držati sitim, a krepi organizam u trenu
Neodoljiva i sočna, ukusa koji priča priče.
BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.
ČORBA OD POVRĆA Domaća i zdrava, a krepi organizam u trenu
Zdrava i ukusna, pravićete stalno.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)