OČARAVAJUĆA ŠTRUDLA ZA PRAVE ČOKOLJUPCE Još slađa i ukusnija, ovakvu do sada niste jeli

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna i slatka, za sve prilike.

štrudla sa čokoladom
Shutterstock

Potrebno je

Za štrudlu

  • 300 ml
  • 200 ml 
  • 1 jaje 
  • 1 kocka kvasca
  • 3 kašika šećera 
  • 1 kašičica soli
  • 5 kašika ulja
  • 1 kg brašna
  • rendana korica limuna

Za fil :

  • 4  kašika ulja
  • 4 kašika vode
  • 200 g čokolade

Za posipanje .

  • vanilin šećer 
  • šećer u prahu

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mlako mleko ,vodu,šećer, pa izmrvite kvasac i dodajte nekoliko kašika brašna. Varjačom promešajte pa ostavite 5 minuta da krene kvasac. U zasebnoj posudi pomešajte jaje,so,ulje. Ssipajte nadošli kvasac, rendanu limunovu koru i polovinu pripremljenog brašna. Sa preostalim brašnom zamesite glatko testo. Pokrijte testo i ostavite na toplom da se udvostruči. Na pari otopite čokoladu sa uljem i vodom. Ostavite da se prohladi. Podelite nadošlo testo na 2 lopte. Oklagijom razvaljajte u krug na 2-3 mm i premažite sa polovinom otopljene čokolade. Umotajte u oblik štrudle. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Ponovite postupak i za drugu loptu. Zatim ih ostavite 10 minuta. Premažite hladnom vodom. Pecte oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ohladite i secite. Na kraju, pospite štrudlu šećerom i vanilinim šećerom. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading