OČARAVAJUĆA ŠTRUDLA ZA PRAVE ČOKOLJUPCE Još slađa i ukusnija, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalna i slatka, za sve prilike.
Potrebno je
Za štrudlu
- 300 ml
- 200 ml
- 1 jaje
- 1 kocka kvasca
- 3 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 5 kašika ulja
- 1 kg brašna
- rendana korica limuna
Za fil :
- 4 kašika ulja
- 4 kašika vode
- 200 g čokolade
Za posipanje .
- vanilin šećer
- šećer u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mlako mleko ,vodu,šećer, pa izmrvite kvasac i dodajte nekoliko kašika brašna. Varjačom promešajte pa ostavite 5 minuta da krene kvasac. U zasebnoj posudi pomešajte jaje,so,ulje. Ssipajte nadošli kvasac, rendanu limunovu koru i polovinu pripremljenog brašna. Sa preostalim brašnom zamesite glatko testo. Pokrijte testo i ostavite na toplom da se udvostruči. Na pari otopite čokoladu sa uljem i vodom. Ostavite da se prohladi. Podelite nadošlo testo na 2 lopte. Oklagijom razvaljajte u krug na 2-3 mm i premažite sa polovinom otopljene čokolade. Umotajte u oblik štrudle. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Ponovite postupak i za drugu loptu. Zatim ih ostavite 10 minuta. Premažite hladnom vodom. Pecte oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ohladite i secite. Na kraju, pospite štrudlu šećerom i vanilinim šećerom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NUKLEARNA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Ovaj sastojak retko ide u pite, a očarala je sve koji su probali
Naziv je dobila zbog jednostavne pripreme, a toliko je dobra, da će vam poći voda na usta.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za mekanu i aromatičnu poslasticu koja budi sva čula
Mirisna i preukusna, uzećete parče više.
RECEPT DANA: ŠTRUDLA SA ŠUMSKIM VOĆEM Mirisna poslastica po baka Mirinom receptu, nema ko je ne voli
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu sa šumskim voćem ćete da obožavate.
ŠTRUDLA SA KAJSIJAMA Klasik sa drugačijim sastojcima koji pomera granice dobrog ukusa
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu sa kajsijama ćete obožavati.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)