LAGANI OBROK ZA KRAJ DANA Neodoljiva salata koju možete jesti u neograničenim količinama
Kombinujte sastojke.
Grčka salata sa mlevenim mesom
Sastojci:
1 manja glavica zelene salate
400 g paradajza
1 veza peršuna
3 parčeta tost-hleba
250 g kravljeg sira
3 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka
40 g oraha
500 g mlevenog goveđeg mesa
4 kašike limunovog soka
ljuta aleva paprika
so, biber
50 ml jogurta
1 jaje
Priprema:
Salatu očistiti, oprati i iseći je na tanke listiće. Paradajz i peršun oprati i iseći. Sir iseći na komade. Dva tost-hleba iseći na kockice. Zagrejati kašiku ulja, dodati komade hleba i pržiti ih na tihoj vatri dok ne porumene. Preostali hleb izmrviti. Orahe iseckati, kao i beli luk. Sjediniti mleveno meso s orasima, jajetom, prezlama, polovinom iseckanog belog luka i 2 kašike peršuna. Začiniti, pomešati, pa oblikovati u loptice. Peći na preostalom ulju 12 minuta. Pomešati preostali luk s jogurtom, peršunom i limunovim sokom. Dodati so i papriku, pa sve dobro promešati. Složiti na tanjir salatu, ćuftice, paradajz, kravlji sir i komade tosta. Po želji sir posuti alevom paprikom. Servirati uz sos.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVA SALATA KOJA IDE UZ SVE Kremasti dodatak od praziluka svakom jelu
Svideće vam se, odmah!
OBROK SALATA ZA SVAKI DAN Praktična za posao, a odmah se pojede
Obični sastojci, a preukusna je.
VITAMINSKA BOMBA ZA DOBRO JUTRO! Napravite salatu koja će vas dugo držati sitim
Praktična je i za posao.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)