LAGANI OBROK ZA KRAJ DANA Neodoljiva salata koju možete jesti u neograničenim količinama

Alo.rs/B. Paunović

18:00

Zdravi zalogaji 0

Kombinujte sastojke.

salata
Shutterstock

Grčka salata sa mlevenim mesom

Sastojci:

1 manja glavica zelene salate

400 g paradajza

1 veza peršuna

3 parčeta tost-hleba

250 g kravljeg sira

3 kašike maslinovog ulja

2 čena belog luka

40 g oraha

500 g mlevenog goveđeg mesa

4 kašike limunovog soka

ljuta aleva paprika

so, biber

50 ml jogurta

1 jaje

Priprema:

Salatu očistiti, oprati i iseći je na tanke listiće. Paradajz i peršun oprati i iseći. Sir iseći na komade. Dva tost-hleba iseći na kockice. Zagrejati kašiku ulja, dodati komade hleba i pržiti ih na tihoj vatri dok ne porumene. Preostali hleb izmrviti. Orahe iseckati, kao i beli luk. Sjediniti mleveno meso s orasima, jajetom, prezlama, polovinom iseckanog belog luka i 2 kašike peršuna. Začiniti, pomešati, pa oblikovati u loptice. Peći na preostalom ulju 12 minuta. Pomešati preostali luk s jogurtom, peršunom i limunovim sokom. Dodati so i papriku, pa sve dobro promešati. Složiti na tanjir salatu, ćuftice, paradajz, kravlji sir i komade tosta. Po želji sir posuti alevom paprikom. Servirati uz sos.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading