LAGANI OBROK ZA KRAJ DANA Neodoljiva salata koju možete jesti u neograničenim količinama
Kombinujte sastojke.
Grčka salata sa mlevenim mesom
Sastojci:
1 manja glavica zelene salate
400 g paradajza
1 veza peršuna
3 parčeta tost-hleba
250 g kravljeg sira
3 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka
40 g oraha
500 g mlevenog goveđeg mesa
4 kašike limunovog soka
ljuta aleva paprika
so, biber
50 ml jogurta
1 jaje
Priprema:
Salatu očistiti, oprati i iseći je na tanke listiće. Paradajz i peršun oprati i iseći. Sir iseći na komade. Dva tost-hleba iseći na kockice. Zagrejati kašiku ulja, dodati komade hleba i pržiti ih na tihoj vatri dok ne porumene. Preostali hleb izmrviti. Orahe iseckati, kao i beli luk. Sjediniti mleveno meso s orasima, jajetom, prezlama, polovinom iseckanog belog luka i 2 kašike peršuna. Začiniti, pomešati, pa oblikovati u loptice. Peći na preostalom ulju 12 minuta. Pomešati preostali luk s jogurtom, peršunom i limunovim sokom. Dodati so i papriku, pa sve dobro promešati. Složiti na tanjir salatu, ćuftice, paradajz, kravlji sir i komade tosta. Po želji sir posuti alevom paprikom. Servirati uz sos.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVA SALATA KOJA IDE UZ SVE Kremasti dodatak od praziluka svakom jelu
Svideće vam se, odmah!
OBROK SALATA ZA SVAKI DAN Praktična za posao, a odmah se pojede
Obični sastojci, a preukusna je.
VITAMINSKA BOMBA ZA DOBRO JUTRO! Napravite salatu koja će vas dugo držati sitim
Praktična je i za posao.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)