BEGOVA ČORBA Savršen spoj mesa i povrća, po originalnom kafanskom receptu

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Neodoljivi specijalitet osvojiće i one izbirljive.

begova čorba
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 litar vode
  • veza zeleni ili 3 šargarepe, 2 peršuna i koren paštrnaka
  • 1 veći praziluk
  • 20 g bamije
  • 400 g telećeg mesa isečenog na kockice
  • 400 g pilećeg mesa isečenog na kockice
  • 3 listića lovora
  • 1 kašika brašna
  • malo vode i jogurta
  • so, biber
  • 100 ml pavlake
  • 1 jaje
  • muskatni oraščić
  • 2 veze peršunovog lišća
  • limunov sok

Priprema:

Šargarepu, peršun, praziluk i paškanat očistite, pa ih isecite na krupnije kocke. Litar vode sipajte u lonac pa dodajte povrće, meso isečeno na kocke i lovor. Kuvajte dva do tri sata na tihoj vatri. Zrna bamije spustite u rešetku, pa rešetku položite u čorbu da se zrna skuvaju. Procedite i ostavite sa strane. Nalijte vode po potrebi. Potom procedite čorbu, pa u blenderu izblendajte povrće. Zasebno u posudi sjedinite jogurt, jaje, biber, so i brašno. Umutite dobro pa vratite u lonac sa čorbom. Dodajte kuvano meso, sos od brašna i jogurta, pa sve lagano mešajte dok se čorba ne zgusne. Umešajte bamiju, pavlaku i malo naribanog muskatnog orašćića. Na kraju, čorbu obilno pospite seckanim peršunom i prelijte limunovim sokom. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading