BEGOVA ČORBA Savršen spoj mesa i povrća, po originalnom kafanskom receptu
Neodoljivi specijalitet osvojiće i one izbirljive.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.

BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.

BEGOVA ČORBA Ukus tradicije po originalnom sarajevskom receptu, za svaku svečanu trpezu
Aromatična čorba, u savršenom spoju povrća sa mesom.

BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet za sva vremena koji svakom kašikom krepi organizam
Jedan tanjir vam neće biti dovoljan. Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.
- 1 litar vode
- veza zeleni ili 3 šargarepe, 2 peršuna i koren paštrnaka
- 1 veći praziluk
- 20 g bamije
- 400 g telećeg mesa isečenog na kockice
- 400 g pilećeg mesa isečenog na kockice
- 3 listića lovora
- 1 kašika brašna
- malo vode i jogurta
- so, biber
- 100 ml pavlake
- 1 jaje
- muskatni oraščić
- 2 veze peršunovog lišća
- limunov sok
Priprema:
Šargarepu, peršun, praziluk i paškanat očistite, pa ih isecite na krupnije kocke. Litar vode sipajte u lonac pa dodajte povrće, meso isečeno na kocke i lovor. Kuvajte dva do tri sata na tihoj vatri. Zrna bamije spustite u rešetku, pa rešetku položite u čorbu da se zrna skuvaju. Procedite i ostavite sa strane. Nalijte vode po potrebi. Potom procedite čorbu, pa u blenderu izblendajte povrće. Zasebno u posudi sjedinite jogurt, jaje, biber, so i brašno. Umutite dobro pa vratite u lonac sa čorbom. Dodajte kuvano meso, sos od brašna i jogurta, pa sve lagano mešajte dok se čorba ne zgusne. Umešajte bamiju, pavlaku i malo naribanog muskatnog orašćića. Na kraju, čorbu obilno pospite seckanim peršunom i prelijte limunovim sokom. Prijatno!

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

POSNI PESTO SOS Super ide uz brojna jela, za prave ljubitelje italijanske kuhinje
Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)