BEGOVA ČORBA Savršen spoj mesa i povrća, po originalnom kafanskom receptu
Neodoljivi specijalitet osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 1 litar vode
- veza zeleni ili 3 šargarepe, 2 peršuna i koren paštrnaka
- 1 veći praziluk
- 20 g bamije
- 400 g telećeg mesa isečenog na kockice
- 400 g pilećeg mesa isečenog na kockice
- 3 listića lovora
- 1 kašika brašna
- malo vode i jogurta
- so, biber
- 100 ml pavlake
- 1 jaje
- muskatni oraščić
- 2 veze peršunovog lišća
- limunov sok
Priprema:
Šargarepu, peršun, praziluk i paškanat očistite, pa ih isecite na krupnije kocke. Litar vode sipajte u lonac pa dodajte povrće, meso isečeno na kocke i lovor. Kuvajte dva do tri sata na tihoj vatri. Zrna bamije spustite u rešetku, pa rešetku položite u čorbu da se zrna skuvaju. Procedite i ostavite sa strane. Nalijte vode po potrebi. Potom procedite čorbu, pa u blenderu izblendajte povrće. Zasebno u posudi sjedinite jogurt, jaje, biber, so i brašno. Umutite dobro pa vratite u lonac sa čorbom. Dodajte kuvano meso, sos od brašna i jogurta, pa sve lagano mešajte dok se čorba ne zgusne. Umešajte bamiju, pavlaku i malo naribanog muskatnog orašćića. Na kraju, čorbu obilno pospite seckanim peršunom i prelijte limunovim sokom. Prijatno!
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Sipaćete tanjir više
Kraljica među čorbama, za sve svečane prilike.
BEGOVA ČORBA Kraljica među čorbama, jedan tanjir vam neće biti dovoljan
Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.
BEGOVA ČORBA Kraljica među čorbama koja krepi organizam u trenu, za svaku svečanu trpezu
Zagrejaće vam dušu i telo, a nema ko je ne voli.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)