MUS SA SMOKVAMA Neodoljiv i osvežavajuć desert u kome će uživati cela porodica
Topi se u ustima, a oduševiće i one koji ne vole slatko.

Potrebno je
Možda vas zanima:

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

LEDENE KOCKE Osvežavajući kolač koji u isto vreme i ledi i sladi, po receptu bez mane
Kremast i čokoladan, nećete moći da prestanete da ga jedete.

PALAČINKE OD PROSA Klasik u potpuno novom izdanju, samo dodajte prilog po želji
Biće mekane i vazdušaste, a zdrave.
- 300 ml mleka
- 200 ml slatke pavlake
- 2 kašičice sušenih cvetova lavande
- 5 listova želatina
- 3 žumanca
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 g neslanog sira
- 100 g svežih smokava
- 2 kašike putera
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Pomešajte mleko, pola količine slatke pavlake i cvetiće lavande. Kad provri, sklonite s ringle i ostavite da se hladi 15 minuta. Listiće želatina stavite da omekšaju, a žumance penasto umutite sa 75 g šećera a potom skuvajte na pari. Procedite mlako mleko s lavandom, želatin ocedite i otopite u mleku. Zajedno sa sirom mleko polako umešajte u krem sa žumancima. Ostatak pavlake umutite i takođe pažljivo sipajte u krem. Dobijeni mus raspodelite u čaše i ostavite u frižideru oko 3 sata. Smokve isecite na kriške pa karamelizujte na puteru i preostalom šećeru. Dodajte smokve, limunov sok i cimet, te kuvajte na laganoj vatri par minuta. Ohlađenim karamelizovanim smokvama ukrasite ohlađen mus.

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

POSNI PESTO SOS Super ide uz brojna jela, za prave ljubitelje italijanske kuhinje
Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)