VEGANSKI ČOKOLADNI MUS UKUSNIJI OD KLASIČNOG U neodoljivom spoju sa kokosovim mlekom
Aromatični desert uspeva svima, a pomera granice dobrog ukusa.

Potrebno je
- 200 g tamne čokolade sa minimalno 70% kakaoa
- 400 ml punomasnog kokosovog mleka iz konzerve
- 3 kašike agava sirupa
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- prstohvat soli
Priprema
Iz konzerve kokosovog mleka izvadite gusti deo, a tečnost ostavite sa strane. Umutite gusti deo u posudi pa mutite sve dok smesa ne postane glatka. Zasebno, otopite tamnu čokoladu na pari pa pustite da se malo prohladi. Zatim, dodajte gusti deo kokosovog mleka, agava sirup, ekstrakt vanile i prstohvat soli. Sve dobro promešajte dok smesa ne postane kompaktna. Ostavite da se malo ohladi na sobnoj temperaturi. Zasebno umutite tečni deo kokosovog mleka mikserom dok ne postane kremast. Lagano sjedinite smese. Sipajte u posudice za posluživanje, pa ostavite u frižideru 6 sati. Služite hladno. Dekorišite mus voćnim prelivom. Prijatno!
Možda vas zanima:

KNEDLE SA ŠLJIVAMA IZ BAKINE KUHINJE Slatkiš jednostavne pripreme koji budi nostalgiju
Prave se brzo i lako, a mekane kao duša.

NAJSLAĐI EKLERI Sa bogatim punjenjem i preliveni čokoladom, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šolju kafe.

MRAMORNI KOLAČ ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i neodoljiv, pravićete stalno
Interesantnog izgleda, najviše će ga voleti deca.

ČUPAVA KATA Starinski kolač sa orasima i džemom koji budi sva čula
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.

BRZI KINOA KEKSIĆI Odlično idu uz šolju kafe ili čaja, a priprema je jednostavna
Savršeni kao brza užina.

KOMPOT OD JABUKA Zdrav i ukusan, krepi organizam u trenu
Najbolje služite uz suve šljive.

DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita sa sirom ukusa koji priča priče
Najbolje služite uz šolju jogurta.

SALATA SA POVRĆEM I LEBLEBIJAMA Sočna i slasna, a posna, prste da poližete
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.

POSNI ČIA PUDING SA SECKANIM JABUKAMA I CIMETOM Zdrava i ukusna užina koja osvežava u trenu
Napravljen puding možete da čuvate do 5 dana u frižideru.
Komentari (0)