VEGANSKI ČOKOLADNI MUS UKUSNIJI OD KLASIČNOG U neodoljivom spoju sa kokosovim mlekom

Ivana Pavlović

18:00

Zdravi zalogaji 0

Aromatični desert uspeva svima, a pomera granice dobrog ukusa.

čokoladni mus
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g tamne čokolade sa minimalno 70% kakaoa
  • 400 ml punomasnog kokosovog mleka iz konzerve
  • 3 kašike agava sirupa
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  •  prstohvat soli

Priprema

Iz konzerve kokosovog mleka izvadite gusti deo, a tečnost ostavite sa strane. Umutite gusti deo u posudi pa mutite sve dok smesa ne postane glatka. Zasebno, otopite tamnu čokoladu na pari pa pustite da se malo prohladi. Zatim, dodajte gusti deo kokosovog mleka, agava sirup, ekstrakt vanile i prstohvat soli. Sve dobro promešajte dok smesa ne postane kompaktna.  Ostavite da se malo ohladi na sobnoj temperaturi. Zasebno umutite tečni deo kokosovog mleka mikserom dok ne postane kremast. Lagano sjedinite smese. Sipajte u posudice za posluživanje, pa ostavite u frižideru 6 sati. Služite hladno. Dekorišite mus voćnim prelivom. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading