VEGANSKI ČOKOLADNI MUS UKUSNIJI OD KLASIČNOG U neodoljivom spoju sa kokosovim mlekom
Aromatični desert uspeva svima, a pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je
- 200 g tamne čokolade sa minimalno 70% kakaoa
- 400 ml punomasnog kokosovog mleka iz konzerve
- 3 kašike agava sirupa
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- prstohvat soli
Priprema
Iz konzerve kokosovog mleka izvadite gusti deo, a tečnost ostavite sa strane. Umutite gusti deo u posudi pa mutite sve dok smesa ne postane glatka. Zasebno, otopite tamnu čokoladu na pari pa pustite da se malo prohladi. Zatim, dodajte gusti deo kokosovog mleka, agava sirup, ekstrakt vanile i prstohvat soli. Sve dobro promešajte dok smesa ne postane kompaktna. Ostavite da se malo ohladi na sobnoj temperaturi. Zasebno umutite tečni deo kokosovog mleka mikserom dok ne postane kremast. Lagano sjedinite smese. Sipajte u posudice za posluživanje, pa ostavite u frižideru 6 sati. Služite hladno. Dekorišite mus voćnim prelivom. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI MUS Vazdušasto kremasta poslastica od koje će vam poći voda na usta
Kremasta i lagana, pravi raj za nepca.
MUS SA SMOKVAMA Neodoljiv i osvežavajuć desert u kome će uživati cela porodica
Topi se u ustima, a oduševiće i one koji ne vole slatko.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)