PIKANTNI SOS ZA PRAVE GURMANE Pravi se od đumbira i ovog sastojka, a savršeno se slaže sa mesom
Slasni sos najbolje služite uz pohovano belo meso.
Potrebno je:
- 2 manje pomorandže
- 1 manji koren dumbira
- 2 kašike gustina
- 1 kašičica šećera
- malo soka od limuna
- ulje
- začin
- so
Priprema
Narendajte pomorandžama koru i iscedite sok. Narendajte manji koren đumbira. Onda razmutite gustin sa malo vode. Sipajte na malo ulja razmućen gustin, pa dodajte pomorandžin sok, kore i đumbir. Sipajte i malo vode ako treba, pa uspite kašičicu šećera i limunovog soka. Posolite i začinite sos.
BRZINSKO ČUDO ZA STO! Zapečena testenina sa jogurtom i jajima – gotova za 30 minuta, nestaje iz tepsije!
Služi se toplo, a savršeno se slaže uz šolju domaće supe
POSNI PASULJ SA POVRĆEM Osvaja na prvi zalogaj, zaboravićete na onaj sa mesom potpuno
Idealno jelo za sve oni koji poste
KUVANI KISELI KUPUS SA BUTKICOM I SLANINOM Starinski recept iz Mrčajevaca, bolji čak i od sarme
Donosimo vam najbolji kiseli kupus sa suvim rebrima po kafanskom receptu iz Mrčajevaca
OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA JNA Kuvar pokazao dugo čuvani recept za pravi vojnički pasulj
Važno je znati da se pasulj ne meša do zaprške kako bi zrno ostalo celo i kako ne bi zagorevao
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci je savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
Komentari (0)