PIKANTNI SOS ZA PRAVE GURMANE Pravi se od đumbira i ovog sastojka, a savršeno se slaže sa mesom
Slasni sos najbolje služite uz pohovano belo meso.
Potrebno je:
- 2 manje pomorandže
- 1 manji koren dumbira
- 2 kašike gustina
- 1 kašičica šećera
- malo soka od limuna
- ulje
- začin
- so
Priprema
Narendajte pomorandžama koru i iscedite sok. Narendajte manji koren đumbira. Onda razmutite gustin sa malo vode. Sipajte na malo ulja razmućen gustin, pa dodajte pomorandžin sok, kore i đumbir. Sipajte i malo vode ako treba, pa uspite kašičicu šećera i limunovog soka. Posolite i začinite sos.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
NJOKE SA PARMEZANOM I PESTO SOSOM Posno jelo na italijanski način koje budi sva čula
Sočne njoke u slasnom spoju sa pestom i veganskim parmezanom, ovakve do sada niste jeli.
DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
TRIK KOJI ČISTI RERNU BEZ STRUGANJA I RIBANJA Nikad lakše, a nije u pitanju soda bikarbona
Očistite rernu od tvrdokornih masnoća, na jednostavan i lak način.
JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane
Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.
Komentari (0)