PIKANTNI SOS ZA PRAVE GURMANE Pravi se od đumbira i ovog sastojka, a savršeno se slaže sa mesom

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Slasni sos najbolje služite uz pohovano belo meso.

đumbir sos
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 manje pomorandže
  • 1 manji koren dumbira
  • 2 kašike gustina
  • 1 kašičica šećera
  • malo soka od limuna
  • ulje
  • začin
  • so

Priprema

Narendajte pomorandžama koru i iscedite sok. Narendajte manji koren đumbira. Onda razmutite gustin sa malo vode. Sipajte na malo ulja razmućen gustin, pa dodajte pomorandžin sok, kore i đumbir. Sipajte i malo vode ako treba, pa uspite kašičicu šećera i limunovog soka. Posolite i začinite sos


 

Komentari (0)

Loading