FOKAČA Aromatična italijanska pogača koja ide uz sve, ukusa koji priča priče
Pljosnata pogača koja se ukrašava začinskim biljem i maslinama, uzećete parče više.

Potrebno je
- 450 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
- 250 ml mlake vode
- 3 kašike maslinovog ulja
Još:
- 2 čena belog luka
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica suvog ruzmarina
- 1 kašičica morske soli
- masline
Priprema:
Sjedinite brašno, kvasac, so i šećer, pa dodajte 3 kašike ulja i s mlakom vodom zamesite testo. Podmažite pleh, pa testo razvucite i prekrijte streč folijom. Ostavite da stoji sat vremena. Zatim zagrejte 50 ml ulja da bude mlako, pa u to dodajte ruzmarin i sitno seckan beli luk. Prelijte preko testa, pa prstima napravite mala udubljenja. Ostavite da stoji još petnaest minuta, a onda u testo utisnute masline i pospite morskom solju. Pecite fokaču u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta.
Možda vas zanima:

KROASAN POGAČA IZ BAKINE KUHINJE Mekana kao pamuk, ovakvu do sada niste jeli
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZA POSNA POGAČA Gotova očas posla, a nestaće sa stola čim se postavi
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

SOČNA PUNJENA FOKAČA Po receptu čuvenog kuvara Džejmija Olivera, biće nikad ukusnija
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.

POSNA KEKS TORTA Brza poslastica koju svi vole, po receptu bez mane
Pravi se lako, a nestaće sa stola prva.

NJOKE SA SLANINOM Slasno jelo u savršenom spoju ukusa, za prave gurmane
Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca.

DOMAĆI HLEB SA KROMPIROM Mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite vrućeg uz prilog po želji.

POSNE ŽERBO KOCKE Mađarski slatkiš koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljiv kolač, za sve svečane prilike.

RUM KOLAČ Aromatični desert za sve prilike kada vam se jede slatko
Neodoljiv desert za prave sladokusce.
Komentari (0)