BRZI ČUPAVCI Kolač sa kokosom koji nestane sa stola čim se postavi, a mekan kao pamuk
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 4 jaja
- 100 g belog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 80 g otopljenog maslaca
- 100 g šećera
- ekstrakt vanilije
- 300 g čokolade
- 130 ml čokolade
- 2 kašike kokosovog brašna
- džem
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi odvojite žumanca od belanaca. U zasebnu posudu stavite žumanca i šećer pa ih mutite sve dok ne dobijete prozračan krem. Umešajte vanilin ekstrakt. Dodajte brašno, prašak za pecivo i maslac. Belanca umutite s prstohvatom soli dok ne dobijete čvrstu belu smesu. Belanca dodajte špatulom u smesu sa žumancima, pa polako mešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Proverite čačkalicom da li je biskvit pečen. Zatim, izvadite i ostavite da se prohladi. Zagrejte slatku pavlaku, ali pazite da ne provri. Izlomite čokoladu na komade pa prelijte slatku pavlaku, i dobro promešajte, da bi se otopila. Prerežite prohlađen biskvit na pola, pa ga obilno premažite džemom. Onda preklopite i prelijte čokoladnom glazurom. Pospite kokosom, ohladite i secite čupavce na kocke. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOLAČ SA ĐUMBIROM Aromatični desert koji budi sva čula, a obožavaće ga oni izbirljivi
Drugačiji i poseban, a kao izmišljen za kišovite, jesenje dane.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
GALATOPITA Jeftina, a izdašna grčka poslastica od mleka koja osvaja od prvog zalogaja
Kremasti kolač za sva vremena i prilike.
BRZI KAFE KOLAČ Penasti desert mekan kao duša raspametiće i one koji ne vole slatko
Ako volite kafu, ovaj brzi kolač ćete obožavati.
TUNA PICA ZA PETAK VEČE Pozovite prijatelje i uživajte uz klopu i film
Omiljeno jelo mnogih u posnoj varijanti, prste da poližete.
POSNI ČUPAVCI ZA PRAVE SLADOKUSCE Sočan spoj biskvita sa filom i kokosom, za sve važne događaje
Fenomenalni kolači idealni za slavsku i svečanu trpezu.
HRSKAVI TOFU Sir pogodan za dane posta , a ne goji, dodajte kao prilog omiljenom jelu
Tofu je sojin sir, niskokaloričan i odličan za vegane i dane posta.
DODAJTE OVO U PASULJ I RECITE ZBOGOM NADUTOSTI Jednostavan trik koji svaki put uspe
Ako i vas muli problem nadutosti stomaka kada jedete pasulj, primenite ovaj koristan savet.
POTAŽ OD ŠAMPINJONA Kremasto predjelo koje se pravi lako, a zamirisaće cela kuća
Slasan i sočan spoj sa pečurkama pravi je raj za nepca, sipaćete tanjir više.
Komentari (0)