POHOVANI PATLIDŽAN IZ RERNE Nije masan kao pržen, a aromatičan i preukusan
Sočno jelo napravićete začas, a uživaće cela porodica.
Potrebno je
- 2 patlidžana
- so
- biber
- 1 mala kašika belog luka u prahu
- 10 kašika brašna
- 2 šolje prezli
- 3 jajeta
- 10 kašika ulja
Priprema
Ogulite patlidžane pa ih izrežite na kolutove cm debljine. Posolite i ostavite oko pola sata, da odstoje. Zatim ih operite i ocedite. Pleh obložite uljem. Kolutove patlidžana valjajte u brašno pomešano sa belim lukom, soli i biberom. Potom valjajte u umućena jaja, pa u prezle. Na kraju, prelijte malo ulja preko svakog patlidžana. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 210 stepeni. Onda ih okrenite i pecite još 10 minuta, sa druge strane. Prijatno!
Možda vas zanima:
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
ŠPAGETE KARBONARA Recept Suzane Jovanović za najukusnije jelo, prste da poližete
Suzana Jovanović već decenijama živi u skladnom braku sa Sašom Popovićem, a njene muzičke hitove publika rado peva. Upravo su ove špagete karbonara omiljene u njenoj porodici, ali i svima koji su probali ovo fenomenalno jelo.
ŠARENI BUREK Sočan i preukusan, ovakav do sada niste jeli
Ukusan i sočan, prste da poližete.
OČISTITE JETRU NA JEDNOSTAVAN NAČIN Priprema je jednostavna, a zdravo je za ceo organizam
Potrebna vam je samo voda i još jedan sastojak, a odličan je čistač jetre.
ČIZBURGER Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz pomfrit kao prilog.
NEODOLJIVI SOJA SOS Aromatični umak koji savršeno ide sa piletinom i pirinčem, prste da poližete
Neodoljvi umak raspametiće sve koji ga budu probali.
PILETINA U SOSU Mekana, sočna i neodoljiva, prste da poližete
Najbolje služite uz kuvanu testeninu.
Komentari (0)