PESTO SOS SA BOSILJKOM Savršeno se meša sa špagetama i picom, a brže se pojede nego što se napravi
Fenomenalan sos dodaće na ukusu svakom jelu.
Potrebno je
- 2 šolje svežeg lišća bosiljka
- 3/4 šolje iseckanog parmezana
- 1/2 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1/2 šolje oraha
- 2 velika čena belog luka
- 1/4 šolje limunovog soka
- so
- crni mleveni biber
Priprema
Listove bosiljka operite i osušite. U blender stavite bosiljak, parmezan, orahe, beli luk, limunov sok, maslinovo ulje, so i biber. Blendajte dok se sve ne usitni i postane glatka smesa. Sos je gotov. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI PESTO SOS Super se slaže sa brojnim jelima
Jednostavne pripreme i neverovatnog ukusa.
NEODOLJIVI PESTO SOS Sjajno se slaže sa testeninom i krompir pireom
Pravi se lako, a daje šmek svakom jelu.
NEODOLJIVI PESTO SOS Odlično se slaže sa mesom i testeninom
Ukusa koji priča priče.
PESTO SOS Savršeno se slaže sa testeninom, pomfritom, piletinom, a gotov začas
Pesto sos je dobio ime od glagola pestare što znači "lupati" i "drobiti", jer su u prošlosti svi sastojci bili mrvljeni u mramornom avanu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)