MIMOZA SALATA Hladno predjelo kao stvoreno za svečanu i slavsku trpezu, po receptu bez premca
Sočna salata oboriće s nogu i one izbirljive.
Potrebno je
- 5 krompira
- 4 jaja
- 200 g šunke
- 300 g kačkavalja
- 2 čaše kisele pavlake
- 100 g majoneza
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci, ohladite i oljuštite. Jaja skuvajte, pa ohladite i oljuštite. Napravite preliv za salatu: pomešajte pavlaku i majonez, pa posolite po ukusu. Dno providne činije premažite prelivom. Narendajte krompir, pa ga namažite prelivom. Preko narendajte šunku i premažite prelivom. Narendajte kuvano jaje, pa stavite preliv. Preko narendajte kačkavalj. Ponovite postupak. Odozgo narendajte preostali kačkavalj.
Možda vas zanima:
MIMOZA SALATA Kraljica praznične trpeze u sočnom spoju ukusa, po receptu bez mane
Kremasta salata dekorativnog izgleda prijaće i oku i nepcima.
RUSKA SALATA Kremasto predjelo bez kog ne može da prođe nijedna slava, po teta Nadinom receptu
Kraljica među salatama za praznike, a gotova za 20 minuta.
TOPLA SALATA SA PEČENIM POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a odlično se slaže sa jelima od mesa
Sočna i drugačija, a orašasti plodovi joj daju poseban šmek.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)