MIMOZA SALATA Kraljica praznične trpeze u sočnom spoju ukusa, po receptu bez mane
Kremasta salata dekorativnog izgleda prijaće i oku i nepcima.
Potrebno je
- 4 krompira
- 6 tvrdo kuvanih jaja
- 200 g stišnjene šunke
- 300 g tvrdog sira
- 1 pavlaka
- 100 g majoneza
- so, biber
Priprema:
Krompir skuvajte sa ljuskom pa ga ohladite. Kuvajte jaja da žumace ne bude rovito, duže od 5 minuta. U jednoj posudi pomešajte pavlaku i majonez. Dodajte začine po ukusu. Dno činije za serviranje premažite prelivom. Zatim izrendajte sve sastojke pa ih ređajte u slojevima u činiju za serviranje. Stavite prvo krompir, pa preliv, pa rendanu šunku. Premažite prelivom pa dodajte rendano kuvano jaje, preliv, pa sir. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Završite rendanim sirom. Dekorišite rendanim žumancima. Vaša Mimoza salata je gotova. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MIMOZA SALATA Hladno predjelo kao stvoreno za svečanu i slavsku trpezu, po receptu bez premca
Sočna salata oboriće s nogu i one izbirljive.
RUSKA SALATA Kremasto predjelo bez kog ne može da prođe nijedna slava, po teta Nadinom receptu
Kraljica među salatama za praznike, a gotova za 20 minuta.
TOPLA SALATA SA PEČENIM POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a odlično se slaže sa jelima od mesa
Sočna i drugačija, a orašasti plodovi joj daju poseban šmek.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)