TOP TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU PASTU Ako je bljutava i lepi se, verovatno radite ovo pogrešno

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Italijanska kuvarica Silvija Koloka predlaže savete za najbolju pastu, trikovi su jednostavni a rezulat će vas oduševiti.

pasta
Shutterstock

Saveti Silvije Koloke za najbolju pastu:

Nemojte da lomite špagete pre kuvanja

Testenina treba da ostane duga, da može da se uvije oko viljuške i da najbolje upije sos. Najbolje koristite veću šerpu, ako ne može da stane cela

Nemojte da dodajete ulje u vodu

„Ako to učinite, ulje će isplivati do vrha, što ga čini potpuno beskorisnim – a kada iscedite testeninu, uljni premaz će sprečiti da se sos pravilno upije“, kaže Silvija.

Skuvajte u ključaloj slanoj vodi i mešajte

Ako ne želite da bude lepljiva, jednostavno je skuvate u slanoj vodi i promešate nekoliko puta dok se kuva, poručuje Silvija.

„‘Nikada nemojte kuvati svoju testeninu na laganoj vatri, jer će se pretvoriti u lepljivi nered. Potrebna je voda koja već ključa“, rekla je.

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading