TOP TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU PASTU Ako je bljutava i lepi se, verovatno radite ovo pogrešno
Italijanska kuvarica Silvija Koloka predlaže savete za najbolju pastu, trikovi su jednostavni a rezulat će vas oduševiti.
Saveti Silvije Koloke za najbolju pastu:
Nemojte da lomite špagete pre kuvanja
Testenina treba da ostane duga, da može da se uvije oko viljuške i da najbolje upije sos. Najbolje koristite veću šerpu, ako ne može da stane cela
Nemojte da dodajete ulje u vodu
„Ako to učinite, ulje će isplivati do vrha, što ga čini potpuno beskorisnim – a kada iscedite testeninu, uljni premaz će sprečiti da se sos pravilno upije“, kaže Silvija.
Skuvajte u ključaloj slanoj vodi i mešajte
Ako ne želite da bude lepljiva, jednostavno je skuvate u slanoj vodi i promešate nekoliko puta dok se kuva, poručuje Silvija.
„‘Nikada nemojte kuvati svoju testeninu na laganoj vatri, jer će se pretvoriti u lepljivi nered. Potrebna je voda koja već ključa“, rekla je.
Možda vas zanima:
SOČNA FUNGI PASTA MILUJE NEPCA Ukućani će stajati u redu za još
Slasna i zasitna.
POSNA PASTA SA TUNJEVINOM Zasitna i sočna, poćiće vam voda na usta
Ukućani će biti oduševljeni koliko je ukusno.
AMATRIČANA PASTA ČUVA USPOMENU NA IZGUBLJENI GRAD Savršena za romantičnu večeru u dvoje
Ova pasta potiče iz italijanskog grada Amatriče koji ne postoji više usled zemljotresa, ali stnovnici Italije njenom pripremom čuvaju uspomenu.
PASTA SA KREM SIROM I SUVIM VRATOM Pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i slasna, bićete siti satima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)