RECEPT DANA: ŠTRUDLA SA ŠUMSKIM VOĆEM Mirisna poslastica po baka Mirinom receptu, nema ko je ne voli
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu sa šumskim voćem ćete da obožavate.
Potrebno je
- 2 kore lisnatog testa
- 450 g šumskog voća
- malo keksa
- 250 g šećera
- puding od vanile
- 2 vanilin šećera
- kora limuna
- cimet
Priprema:
Pomešajte šumsko voće sa 2 dl vode i šećerima, pa stavite da proključa. Nakon što se šećer otopi, izvadite voće, a u prokuvani sirup dodajte puding pomešan sa nekoliko kašika vode. Pustite da se prohladi, pa pola smese stavite na koru lisnatog testa. Pospite mlevenim keksom pa prekrijte polovinom šumskog voća. Pospite cimetom, limunovom korom i vanillin šećerom. Zamotajte pa stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Ponovite postupak sa drugom korom. Pospite listiće maslaca po štrudli. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Toplu štrudlu pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Uz šoljicu kafe, za jutro koje se pamti
Zamirisaće cela kuća.
BAKINA POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Recept star 50 godina na kome su odrasle generacije
Preukusna, a zamirisaće cela kuća.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)