RECEPT DANA: ŠTRUDLA SA ŠUMSKIM VOĆEM Mirisna poslastica po baka Mirinom receptu, nema ko je ne voli
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu sa šumskim voćem ćete da obožavate.
Potrebno je
- 2 kore lisnatog testa
- 450 g šumskog voća
- malo keksa
- 250 g šećera
- puding od vanile
- 2 vanilin šećera
- kora limuna
- cimet
Priprema:
Pomešajte šumsko voće sa 2 dl vode i šećerima, pa stavite da proključa. Nakon što se šećer otopi, izvadite voće, a u prokuvani sirup dodajte puding pomešan sa nekoliko kašika vode. Pustite da se prohladi, pa pola smese stavite na koru lisnatog testa. Pospite mlevenim keksom pa prekrijte polovinom šumskog voća. Pospite cimetom, limunovom korom i vanillin šećerom. Zamotajte pa stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Ponovite postupak sa drugom korom. Pospite listiće maslaca po štrudli. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Toplu štrudlu pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Uz šoljicu kafe, za jutro koje se pamti
Zamirisaće cela kuća.
BAKINA POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Recept star 50 godina na kome su odrasle generacije
Preukusna, a zamirisaće cela kuća.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)