KEKSIĆI SA KIKIRIKI PUTEROM SOČNIJI OD KLASIČNIH A idealni za dolazak iznenadnih gostiju
Slatki i neodoljivi, a kikiriki puter daje posebnu draž.
Potrebno je
- 250 g kikiriki putera
- 200 g šećera
- 1 veliko jaje
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi pomešajte sve sastojke. Rukom oblikujte kuglice prečnika 2cm, pa ih lagano pritisnite da dobiju oblik keksića. Poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
PADOBRANCI Jugoslovenski slatkiš koji su pravile sve bake, sa sočnim filom, odmah vraća u dane detinjstva
Sočni i slatki sitni kolači, ukusa koji priča priče.
KITNIKEZ Zaboravljeni vojvođanski slatkiš od dunja čiji se recept prenosio generacijama, a danas je totalno zaboravljen
Kitnikez ili žele od dunja, šećera i limuna, sa dodatkom oraha, nekada je bio neizostavni deo vojvođanske trpeze.
MEDENJACI SA GLAZUROM Starinski slatkiš iz baka Laline kuhinje koji se pojede očas posla
Slatki i neodoljivi, nestaće sa stola čim se postave.
KROFNE SA KREMOM Vazdušaste i mekane kao pamuk, a mirišu na ljubav
Neodoljive i sočne, a zamirisaće cela kuća.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)