DOMAĆE VANILICE NA STARINSKI NAČIN Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
Potrebno je
200 grama masti
1 celo jaje
1 žumance
500 grama brašna
4-5 kašika šećera
2 kesice vanilinog šećera
Sok jednog limuna
domaći pekmez od kajsija
Priprema:
Mast penasto umutite mikserom, dodate jaje, žumance, šećer i sok jednog limuna. Na kraju dodate brašno i umesite testo za vanilice. Pospite bra[no po površini, pa razvucite testo do željene debljine i okruglim kalupom vadite kolačiće i ređajte ih u podmazan pleh. Pecite ih na 180 stepeni dok ne dobiju prepoznatljivu boju. Dva kolačića spojite domaćim pekmezom od kajsija. Kolače poređajte na poslužavnik i pospite vanilin šećer ukombinaciji sa prah šećerom.
REFORMA TORTA Kraljica među srpskim poslasticama u neodoljivom spoju sa orasima
Fenomenalna čokoladna torta, za sve prilike.
ČOKOLADNE AMERIČKE PALAČINKE Još slađe od klasičnih, a tope se u ustima, ovakve do sada niste jeli
Ako volite američke palačinke, njihovu ćokoladnu varijantu ćete obožavati.
ČOKO MOKO TORTA Aromatična nepečena poslastica od koje će vam poći voda na usta
Fenomenalna poslastica pravi se brzo i lako, a nema ko će ostati na jednom parčetu.
NEMOJTE DA BACATE PRESLANO JELO Dodajte ove namirnice i višak soli će odmah nestati
Nema potrebe da bacate slano jelo, dovoljno je samo da dodate jednu od ove 2 namirnice, i problem rešen.
MAFINI SA BANANAMA Sočni zalogajčići uspevaju svima, a popravljaju dan u trenu
Aromatični kolačići idealni za obične dane kada vam se jede slatko, ali i slavsku trpezu.
Komentari (0)