MOKRA ČOKOLADNA TORTA Jeftina poslastica skupog ukusa koja miriše na ljubav

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Neodoljiva i ukusna, a pravi se od jednostavnih sastojaka koje svaka domaćica ima u kuhinji.

mokra čokoladna torta
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  •     2 šolje šećera
  •     1 i 3/4 šolje brašna
  •     3/4 šolje kakaoa
  •     1 i 1/2 kašičica sode bikarbone
  •     1 i 1/2 kašičica praška za pecivo
  •     1 kašičica soli
  •     2 jaja
  •     1 šolja mleka
  •     pola šolje ulja
  •     2 kašičice ekstrakta vanile
  •     1 šolja vrele vode

Za krem:

  •     1 šolja putera
  •     1 i 1/2 šolje kakaoa
  •     2 šolje šećera u prahu
  •     2/3 šolje mleka
  •     1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dva okrugla pleha obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu, so i prašak za pecivo. Umešajte jaja, mleko, ulje i ekstrakt vanile, pa mutite mikserom 3 minuta, sve dok smesa ne postane glatka. Sipajte vrelu vodu pa špatulom promešajte. Smesu podelite ravnomerno po kalupima. Pecite oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, na srednjoj rešetki rerne. Čačkalicom proverite da li je pečeno. Ostavite kore 10 minuta da se hlade, pa ih izvadite iz kalupa i ohladite. Mikserom umutite puter dok ne postane penast, pa polako dodajte kakao, šećer, mleko i vanilu. Mutite dobro sve dok smesa ne postane glatka. Horizontalno presecite obe kore pa prvu premažite sa 3 kašike puter krema. Prekrijte drugim slojem. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Na kraju, preko celog kolača premažite puter krem. Dekorišite po želji. 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading