MOKRA ČOKOLADNA TORTA Jeftina poslastica skupog ukusa koja miriše na ljubav
Neodoljiva i ukusna, a pravi se od jednostavnih sastojaka koje svaka domaćica ima u kuhinji.
Potrebno je
Za testo:
- 2 šolje šećera
- 1 i 3/4 šolje brašna
- 3/4 šolje kakaoa
- 1 i 1/2 kašičica sode bikarbone
- 1 i 1/2 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 2 jaja
- 1 šolja mleka
- pola šolje ulja
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 1 šolja vrele vode
Za krem:
- 1 šolja putera
- 1 i 1/2 šolje kakaoa
- 2 šolje šećera u prahu
- 2/3 šolje mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dva okrugla pleha obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu, so i prašak za pecivo. Umešajte jaja, mleko, ulje i ekstrakt vanile, pa mutite mikserom 3 minuta, sve dok smesa ne postane glatka. Sipajte vrelu vodu pa špatulom promešajte. Smesu podelite ravnomerno po kalupima. Pecite oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, na srednjoj rešetki rerne. Čačkalicom proverite da li je pečeno. Ostavite kore 10 minuta da se hlade, pa ih izvadite iz kalupa i ohladite. Mikserom umutite puter dok ne postane penast, pa polako dodajte kakao, šećer, mleko i vanilu. Mutite dobro sve dok smesa ne postane glatka. Horizontalno presecite obe kore pa prvu premažite sa 3 kašike puter krema. Prekrijte drugim slojem. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Na kraju, preko celog kolača premažite puter krem. Dekorišite po želji.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
ČOKOLADNA TORTA OD 2 SASTOJKA Poslastica za sva vremena zbog koje će vam poći voda na usta
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
POLICAJKA TORTA Raskošna čokoladna poslastica sa kremastim filom, "razoružaće"vas od prvog zalogaja
Izdašna poslastica idealna za sve važne događaje.
BRZA ČOKOLADNA TORTA Za pravo uživanje posle ručka, a gotova za pola sata
Fenomenalna poslastica uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
NEPEČENA ČOKO MOKO TORTA Rajski zalogaji u poslastici kao osmišljenoj za tmurne dane
Fenomenalna torta pravi se brzo i lako, a osvojiće sve koji je budu probali.
VRHUNSKA POSLASTICA ZA HLADNE DANE Torta Grčka kraljica, za potpuno uživanje
Napravite ovu ukusnu tortu i oduševite sve
Komentari (0)