MOKRA ČOKOLADNA TORTA Jeftina poslastica skupog ukusa koja miriše na ljubav
Neodoljiva i ukusna, a pravi se od jednostavnih sastojaka koje svaka domaćica ima u kuhinji.
Potrebno je
Za testo:
- 2 šolje šećera
- 1 i 3/4 šolje brašna
- 3/4 šolje kakaoa
- 1 i 1/2 kašičica sode bikarbone
- 1 i 1/2 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 2 jaja
- 1 šolja mleka
- pola šolje ulja
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 1 šolja vrele vode
Za krem:
- 1 šolja putera
- 1 i 1/2 šolje kakaoa
- 2 šolje šećera u prahu
- 2/3 šolje mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dva okrugla pleha obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu, so i prašak za pecivo. Umešajte jaja, mleko, ulje i ekstrakt vanile, pa mutite mikserom 3 minuta, sve dok smesa ne postane glatka. Sipajte vrelu vodu pa špatulom promešajte. Smesu podelite ravnomerno po kalupima. Pecite oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, na srednjoj rešetki rerne. Čačkalicom proverite da li je pečeno. Ostavite kore 10 minuta da se hlade, pa ih izvadite iz kalupa i ohladite. Mikserom umutite puter dok ne postane penast, pa polako dodajte kakao, šećer, mleko i vanilu. Mutite dobro sve dok smesa ne postane glatka. Horizontalno presecite obe kore pa prvu premažite sa 3 kašike puter krema. Prekrijte drugim slojem. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Na kraju, preko celog kolača premažite puter krem. Dekorišite po želji.
Možda vas zanima:
REFORMA TORTA Kraljica slavske trpeze ukusa koji govori više od 1000 jezika
Klasik koji nikada ne izlazi iz mode.
KENEDI TORTA Hit poslastica svih rođendana 90 ih, a čokoladna i izdašna
Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.
JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA TORTA Samo dva sastojka, a nemoguće je zaustaviti se na jednom parčetu
Ukusa koji priča priče.
NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)