PITA SA JABUKAMA Mekana kao pamuk i neodoljiva, svaki zalogaj je raj za sladokusce

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.

pita sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 jaja
  • 2 čaše (od 2 dl) šećera
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša mleka
  • 3 čaše brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za fil:

  • 1 kg jabuka
  • 1 čaša šećera
  • 5 kašika griza ili prezli
  • cimet
     

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednu posudu umutite jaja sa šećerom pa sipajte ulje i mleko. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. U pleh izlijte polovinu smese pa poravnajte. Pecite dok ne bude napola pečeno. Nanesite fil pa dodajte drugi deo biskvita. Vratite u pleh pa pecite do kraja. Ogulite jabuke za nadev pa ih izrendajte i malo dinstajte sa šećerom na tihoj vatri. Umešajte griz ili prezle. Kolač pospite šećerom u prahu. Prijatno!

@moja.trpeza

Bela kukuruzna proja Jednostavan recept za kukuruzni hleb Sastojci: • 300 g belog kukuruznog brašna • 200 ml kisele vode • 1 kesica praška za pecivo • 1 jaje • 1 kašičica soli Priprema: 1. U posudu sipajte kukuruzno brašno, pa dodajte jaje, kiselu vodu, prašak za pecivo i so. 2. Sve sastojke dobro izmešajte dok ne dobijete glatku smesu. 3. Smesu prelijte u prethodno podmazan pleh ili pleh obložen papirom za pečenje. 4. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta, dok hleb ne dobije zlatnu boju. Idealno za doručak ili kao dodatak uz čorbe i variva! ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading