PITA SA JABUKAMA Mekana kao pamuk i neodoljiva, svaki zalogaj je raj za sladokusce
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 4 jaja
- 2 čaše (od 2 dl) šećera
- 1 čaša ulja
- 1 čaša mleka
- 3 čaše brašna
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 1 kg jabuka
- 1 čaša šećera
- 5 kašika griza ili prezli
- cimet
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednu posudu umutite jaja sa šećerom pa sipajte ulje i mleko. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. U pleh izlijte polovinu smese pa poravnajte. Pecite dok ne bude napola pečeno. Nanesite fil pa dodajte drugi deo biskvita. Vratite u pleh pa pecite do kraja. Ogulite jabuke za nadev pa ih izrendajte i malo dinstajte sa šećerom na tihoj vatri. Umešajte griz ili prezle. Kolač pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
SUTLIJAŠ SA VANILOM Fenomenalni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, iz bakine kuhinje
Brzinski desert obožavaće najmlađi, a priprema je vrlo jednostavna.
NEODOLJIVI ROLAT SA POMORANDŽOM Desert za pamćenje koji nestaje sa stola odmah
Fenomenalan desert osvojiće vas u trenu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUDING KOLAČ Brzi desert sa pomorandžom koji se topi u ustima
Pravi zimski desert oduševiće sve sladokusce.
ROLAT SA DŽEMOM Fenomenalni desert po starinskom teta Desinom receptu
Savršen za obične dane kada vam se jede slatko, ali i slavsku trpezu.
PITA SA JABUKAMA Mekana kao pamuk i neodoljiva, svaki zalogaj je raj za sladokusce
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
NAJLEPŠI KEKSIĆI SA LIMUNOM Neodoljivi slatko-kiselkasti spoj oduševiće i one izbirljive
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
SUTLIJAŠ SA VANILOM Fenomenalni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, iz bakine kuhinje
Brzinski desert obožavaće najmlađi, a priprema je vrlo jednostavna.
TIRAMISU PO ORIGINALNOM RECEPTU IZ 1972 GODINE Sočan i ukusan, a mekan kao duša
Recept je prvi put napravljen 1972. godine, a osmislili su ga žena i kuvar Ada Kampeola, koji se smatra "ocem tiramisua".
ČIZKEJK SA POMORANDŽOM Sočni desert kome nije moguće odoleti, za prave sladokusce
Sočni desert osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)