ČOKOLADNI KOH Još ukusniji od originala, pravićete stalno
Sočni kolač osvojiće i one izbirljive.
Za koh:
- 3 jajeta
- 3 kašike šećera
- 6 kašika griza
- 2 kašike kakaoa
Za preliv:
- 600 ml mleka
- 1 kesice vanilin šećera
- 2 kašike šećera
Za glazuru:
- 80 g čokolade
- 1 kriška maslaca
- 40 ml mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom, pa umešajte kakao, žumanca i mutite na najslabijoj brzini. Varjačom umešajte griz pa izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Za preliv: Pomešajte mleko sa šećerom pa kad provri prelijte kutlačom preko prohlađenog kolača .Za glazuru: Mleko zagrejte pa umešajte polomljenu čokoladu i puter. Prelijte preko koha pa ostavite da se dobro prohladi.
Možda vas zanima:
MIRISNE KOKOS KOCKE Bude nostalgiju i vraćaju u dane letovanja, a mekane kao pamuk
Neodoljivi slatkiš raspametiće i one koji ne vole slatko.
KREMASTI KOLAČ Ovakav do sada niste jeli, ukusa koji priča priče
Savršen za svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
BELE KOCKE Kremasti kolač mekan kao pamuk, nema ko vam neće tražiti recept
Sočan desert pravićete stalno, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
LIMUN KEKS Sočni kiselkasto slatki spoj u desertu koji se ne odbija
Aromatični kolač idealan je za sve prilike.
ČOKOLADNI KOH Još ukusniji od originala, pravićete stalno
Sočni kolač osvojiće i one izbirljive.
SMEDEREVSKA TORTA SA KAFOM Poslastica koja najbolje ide uz omiljeni napitak, svi će tražiti dodatak
Ako volite kafu, ovu tortu ćete obožavati.
MEDOVIK TORTA Najslađa poslastica koju ste jeli, a popraviće vam dan u trenu
Raskošnog izgleda i još boljeg ukusa, možete da je napravite i za doček Nove godine.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA AMERIČKE PALAČINKE Dodajte prilog po želji i uživajte
Dodajte javorov sirup, med ili prilog po želji, za pravo uživanje.
DOMAĆE RUM PLOČICE Mekane i slatke, a nimalo ne zaostaju za originalom
Fenomenalne i slatke, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)