ČOKOLADNI KOH Još ukusniji od originala, pravićete stalno

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Sočni kolač osvojiće i one izbirljive.

čokoladni koh
Shutterstock

Za koh:

  • 3 jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 6 kašika griza
  • 2 kašike kakaoa

Za preliv:

  • 600 ml mleka
  • 1 kesice vanilin šećera
  • 2 kašike šećera

Za glazuru:

  • 80 g čokolade
  • 1 kriška maslaca
  • 40 ml mleka

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom, pa umešajte kakao, žumanca i mutite na najslabijoj brzini. Varjačom umešajte griz pa izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Za preliv: Pomešajte mleko sa šećerom pa kad provri prelijte kutlačom preko prohlađenog kolača .Za glazuru: Mleko zagrejte pa umešajte polomljenu čokoladu i puter. Prelijte preko koha pa ostavite da se dobro prohladi. 

@moja.trpeza Avokado tuna rolnica 🥑 Sastojci: 1 krastavac 50g paradajza 50g avokada 50g crvenog luka 100g tune 100g masnog sitnog sira Priprema: Oljuštite krastavac i iseckajte ga na tanke listove. Na svaku ploču stavite masni sitni sir, pa poređajte paradajz, crveni luk, avokado i tunu. Urolajte, a zatim iseckajte na kriške. Uživajte u zdravoj verziji sushija! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #viral #fyp #avocado #tuna #recipe #recepti ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading