ČOKOLADNI KOH Još ukusniji od originala, pravićete stalno
Sočni kolač osvojiće i one izbirljive.
Za koh:
- 3 jajeta
- 3 kašike šećera
- 6 kašika griza
- 2 kašike kakaoa
Za preliv:
- 600 ml mleka
- 1 kesice vanilin šećera
- 2 kašike šećera
Za glazuru:
- 80 g čokolade
- 1 kriška maslaca
- 40 ml mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom, pa umešajte kakao, žumanca i mutite na najslabijoj brzini. Varjačom umešajte griz pa izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Za preliv: Pomešajte mleko sa šećerom pa kad provri prelijte kutlačom preko prohlađenog kolača .Za glazuru: Mleko zagrejte pa umešajte polomljenu čokoladu i puter. Prelijte preko koha pa ostavite da se dobro prohladi.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI KOH MEKAN KAO DUŠA Jeftini kolač skupog ukusa, otopićete se od slatkoće
Fenomenalan kolač ukusa koji se ne zaboravlja, uzećete parče više.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)