ŠTRUDLA SA ORASIMA Fenomenalna poslastica savršena za sve prilike, prste da poližete
Mirisna poslastica raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 1 kg brašna
- 1 kocka kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 6 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- 3 jajeta
- 2 dl vode
- 2 dl mleka
Za fil:
- 500 g mlevenih oraha
- 5 kašika šećera
- mleka po potrebi
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Potopite kvasac sa 2 dl mlake vode, pa dodajte 2 kašike šećera i pustite da kisne. Jaja umutite varjačom, pa dodajte preostale 4 kašike šećera, sipajte kvasac, toplo mleko, ulje i prašak za pecivo. Brašno umešajte postepeno pa zamesite mekše testo. Prekrijte krpom pa pustite da naraste. Na dva dela podelite nadošlo testo pa tanko rasklagijajte. Mlevene orahe, šećer i mleko stavite u šerpu toliko da se nakvase orasi. Mešajte neprekidno na toploj ringli, dok orasi ne omekšaju. Filujte rasklagijano testo pa uvijte u štrudle. Prebacite štrudle u podmazan pleh pa pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za neodoljivu poslasticu, biće mekana i sočna
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostallgiju na dane detinjstva
Sočna i ukusna, bićete oduševljeni ukusom.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Mekana i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Očaravajuća poslastica kojoj nema ravne, a miriše na ljubav
Fenomenalna štrudla raspametiće i one izbirljive.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)