ŠTRUDLA SA ORASIMA Fenomenalna poslastica savršena za sve prilike, prste da poližete

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Mirisna poslastica raspametiće i one izbirljive.

bejgli sa orasima
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg brašna
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika ulja
  • 3 jajeta
  • 2 dl vode
  • 2 dl mleka

Za fil:

  • 500 g mlevenih oraha
  • 5 kašika šećera
  • mleka po potrebi

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Potopite kvasac sa 2 dl mlake vode, pa dodajte 2 kašike šećera i pustite da kisne. Jaja umutite varjačom, pa dodajte preostale 4 kašike šećera, sipajte kvasac, toplo mleko, ulje i prašak za pecivo. Brašno umešajte postepeno pa zamesite mekše testo. Prekrijte krpom pa pustite da naraste. Na dva dela podelite nadošlo testo pa tanko rasklagijajte. Mlevene orahe, šećer i mleko stavite u šerpu toliko da se nakvase orasi. Mešajte neprekidno na toploj ringli, dok orasi ne omekšaju. Filujte rasklagijano testo pa uvijte u štrudle. Prebacite štrudle u podmazan pleh pa pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

@moja.trpeza Ukusna i sočna pasta u crvenom sosu Sastojci: 300g paste 100g crnog luka 100g šargarepe 200ml pelat sosa 100g praške šunke Ulje, so, biber Priprema: Iseckajte luk i šargarepu, propržite na ulju. Za to vreme skuvajte pastu 8 minuta. Dodajte seckanu šunku u dinstani luk, prelijte pelat sosom, pa sve dobro promešajte. Dodajte skuvanu pastu, promešajte i poslužite. Uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading