ZABORAVIĆETE NA BANANA HLEB Ovaj sa jagodama je pravo letnje osveženje, poješće se u slast

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Sočan i mekan, u savršenom voćnom spoju.

hleb sa jagodama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g jagoda, iseckanih
  • 2 kašike brašna
  • 115 g putera
  • 200 g šećera
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 60 g grčkog jogurta
  • 60 ml vode
  • 200 g brašna
  • preliv od jagode ili drugi dodatak 

Pripreme:

Rernu zagrejte na 170 stepeni.  U jednoj posudi pomešajte jagode sa brašnom. Zasebno pomešajte puter sa šećerom,pa dodajte jaja i vanilu i ponovo sjedinite mikserom.Onda dodajte prašak za pecivo i so i opet pomešajte. Polako ubacujte u to i jogurt, vodu i brašno, i to sve sjedinite mikserom u homogenu smesu. Dodajte i preostale jagode, pa ih umešajte špatulom. Ubacite u kaup za hleb obložen pek papirom. Pecite oko 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.

esterhazi torta

ESTERHAZI TORTA Nazvana po grofu, spor oko nje i dalje traje, a ulepšaće svaki važni događaj

18:30

10 jul, 2025

Slatki kutak

Čuvenu poslasticu osmislili su budimpeštanski poslastičari krajem 19. veka, a nazvana je po grofu Esterhaziju. Do dana današnjeg vodi se sudski spor između Beča i Budimpešte oko toga čija je „licenca“ za tortu. Od kvalitetnih sastojaka, svečana i raskošna, savršena za sve specijalne prilike i slavsku trpezu. Iako čuvena šara na torti iziskuje preciznost, sav trud u pripremi ove poslastice će se isplatiti.

Komentari (0)

Loading