ZABORAVIĆETE NA BANANA HLEB Ovaj sa jagodama je pravo letnje osveženje, poješće se u slast
Sočan i mekan, u savršenom voćnom spoju.

Potrebno je:
- 200 g jagoda, iseckanih
- 2 kašike brašna
- 115 g putera
- 200 g šećera
- 2 jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 60 g grčkog jogurta
- 60 ml vode
- 200 g brašna
- preliv od jagode ili drugi dodatak
Pripreme:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jagode sa brašnom. Zasebno pomešajte puter sa šećerom,pa dodajte jaja i vanilu i ponovo sjedinite mikserom.Onda dodajte prašak za pecivo i so i opet pomešajte. Polako ubacujte u to i jogurt, vodu i brašno, i to sve sjedinite mikserom u homogenu smesu. Dodajte i preostale jagode, pa ih umešajte špatulom. Ubacite u kaup za hleb obložen pek papirom. Pecite oko 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.
Možda vas zanima:

BRZI KOLAČ SA JAGODAMA U ČAŠI Savršen za iznenadne goste, a eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Kremast i sočan, a gotov maltene odmah.

ČOKO KOCKE SA VIŠNJAMA Mirisne i sočne, a taman iskoristite bajati hleb
Prave se lako, a pojedu brzo.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

ČOKO KOCKE SA VIŠNJAMA Tope se u ustima, a prave se brzo i lako
Kremaste i slatke, prste da poližete.

NEODOLJIVA PITA SA ŠLJIVAMA Poslastica od gotovih kora koja miriše na ljubav
Mirisna i mekana, za pravo uživanje.

ESTERHAZI TORTA Nazvana po grofu, spor oko nje i dalje traje, a ulepšaće svaki važni događaj
Čuvenu poslasticu osmislili su budimpeštanski poslastičari krajem 19. veka, a nazvana je po grofu Esterhaziju. Do dana današnjeg vodi se sudski spor između Beča i Budimpešte oko toga čija je „licenca“ za tortu. Od kvalitetnih sastojaka, svečana i raskošna, savršena za sve specijalne prilike i slavsku trpezu. Iako čuvena šara na torti iziskuje preciznost, sav trud u pripremi ove poslastice će se isplatiti.

AMERIČKE PALAČINKE SA BANANOM Još slađe i mekše, ukućani će biti raspamećeni
Služite tople uz dodatak javorovog sirupa.

POSNI ROLAT SA ORASIMA PO RECEPTU SA KANALA BAKINA KUHINJA Nema paljenja rerne, a topi se u ustima
Mekan i neodoljiv, nestaće sa stola odmah.

DUBAI BRAUNI Zaboravićete na čokoladu i čizkejk, ovaj brzi kolač oduševio domaćice na mrežama
Sočan i kremast, nema ko će mu odoleti.
Komentari (0)