CIMET KOLAČ SAVRŠEN UZ KAFU Mami i mirisom i ukusom, a topi se u ustima
Kao osmišljen za jesen, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 150 g šećera
- 120 g omekšalog putera
- 2 jaja
- 200 ml jogurta
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- prstohvat soli
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Za cimet fil:
- 80 g braon šećera
- 2 kašičice cimeta u prahu
Za posip (crumble):
- 80 g brašna
- 100 g braon šećera
- 80 g putera
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto puter sa šećerom. Onda dodajte jaja i vanilu, pa sjedinite. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu i so. Polako sjedinite obe smese da dobijete glatko testo. U pleh obložen pek papirom sipajte pola smese. Zatim pospite mešavinom cimeta i šećera, pa sipajte ostatak testa. Sjedinite brašno. cimet, šećer i utrljajte hladan puter dok ne postane mrvičasto. Posip rasporedite po testu u plehu. Pecite kolač oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
MAČA KOLAČ SE TOPI U USTIMA Ovakvog nema ni u najboljoj poslastičarnici
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
KREMASTI KOLAČ SA MALINAMA ZA PRAVE SLADOKUSCE I dupla mera je malo
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
LEDENE KOCKE PRVE NESTAJU SA STOLA Kolač koji pomera granice dobrog ukusa
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
DUNJIN POLITIKO KOLAČ BUDI USPOMENE SA LETOVANJA A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Dunje Mrđić iz Inđije
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)