POSNA FIGARO OBLANDA Najlepši sitni kolač za Nikoljdan, topi se u ustima

Savršeno posluženje za posnu slavu

grilijaš oblanda
Shutterstock

Sastojci:

3-4 oblande (pravougaone)

200 g šećera

100 g margarina za posnu ishranu

2 kašike kakaa

100 ml vode

150 g mlevenih oraha ili lešnika

1 kašičica vanilin šećera

Priprema:

U šerpu stavite šećer, margarin, vodu i kakao i zagrevajte dok se sve ne istopi i sjedini u glatku smesu. Dodajte mlevene orahe i vanilin šećer, pa dobro promešajte da dobijete gustu, homogenu kremastu masu. Na radnu površinu stavite jednu oblandu i premažite je pripremljenom kremom. Poklopite drugom oblandom i ponovite postupak dok ne potrošite sve oblande i kremu. Na vrh poslednje oblande premažite tanki sloj kreme i po želji pospite mlevenim orasima ili čokoladom za dekoraciju. Ostavite oblandu da se stegne nekoliko sati ili preko noći pre sečenja.

Komentari (0)

Loading