OMILJENA STARINSKA POSLASTICA Original recept za šnenokle sa mlekom, mirišu na sreću i detinjstvo
Ovaj stari desert nepravedno je zapostavljen, a sve u strahu da od njega ne napravimo "više štete nego koristi", s obzirom da je glavna namirnica za njegovu izradu jaje

U ovom receptu jaja se kuvaju u mleku, pa su samim tim i termički obrađena. Stoga se ne plašite nego sebi i svojoj porodici napravite ovaj starinski slatkiš.
Možda vas zanima:

BEZ ČEKANJA DA TESTO NARASTE Vazdušasti bakini uštipci, gotovi za tren oka
Domaći uštipci garantuju da od stola nećete ustati gladni

STARINSKA POSLASTICA KOJA OBARA SVE REKORDE Diplomat torta, stvorena za vrhunsko uživanje
Otkrivamo vam originalni recept kako biste mogli ovaj čokoladni desert praviti kada poželite

KLASIK BOŽANSKOG UKUSA Bajadera torta, slasno savršenstvo koje se ne zaboravlja
Bajadera torta spada u red klasničnih torti, koje su se često pravile, a sad su pomalo zaboravljene

KOLAČ SA PIŠKOTAMA, MALINAMA I ČIZKEJK FILOM Lagana i osvežavajuća poslastica vraća osmeh
Spoj piškota, voćnog i belog fila čini ovaj kolač idealnim kada želite da se zasladite, a treba vam jednostavan recept
Sastojci:
- 4 jaja (žumanca i belanca odvojte);
- 100g šećera;
- oko 2 l mleka;
- 1,5 kašika brašna (ili gustina);
- 1 kašičica ekstrata vanile;
- 2 kesice vanilin šećera.
Priprema:
Mutite mikserom belanca dok ne dobijete čvrstu smesu. U duboku šerpu sipajte mleko i dodajte ekstrat vanile i grejte dok ne provri. Kada mleko provri, temperaturu smanjite na najmanje, a zatim kašikom vadite umućena belanca i pažljivo ih spuštajte u vrelo mleko.
kuvajte po 1,5 minut sa svake strane, a zatim ih izvadite iz mleka i poređajte u činiju.
Krem za šnenokle:
Žumanca umutite sa šećerom. U tu smesu dodajte gustin ili brašno i 2 kašike mleka u kome ste kuvali šnenokle. Sve dobro promešajte. Mleko u kome ste kuvali šnenokle stavite opet da vri, pa temperaturu smanjite.
Lagano dodajte smesu sa žumancima, neprestamo mešajući i sva zajedno kuvajte dok se ne zgusne. Kada se smesa zgusne, skinite je sa ringle i ostavite da se malo ohladi. Kada preliv bude prohlađen, prelijte njime šnenokle. Kolač držite u frižideru. Možete ga služiti tako što ćete odozgo narendati čokoladu ili preliti karamelom.

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.

Komentari (0)