SVIMA OMILJENI SLATKI KOLAČ Karamel oblande sa lešnicima, prosto neodoljive
Fini kolač kojim su naše bake dočekivale goste
SASTOJCI
- 1 l mleka
- 1 pakovanje većih oblandi
- 200 g margarina
- 700 g kristal šećera
- 1-2 kesice vanil šećera
- 200 g mlevenih oraha ili lešnika
PRIPREMA
1. Mleko i šećer staviti da se kuva na laganoj vatri oko sat vremena. Sve vreme mešati da ne zagori. Kada masa bude gusta i zlatasto-braon boje, dodati vanill šećer, i margarin i mlevene orahe.
2. Oblande filujemo koru po koru vrućim filom. Ravna kora oblande je donja i filom premažite neravnu površinu oblande.
3. Nafilovane oblande prekrijte i pritisnite nečim teškim da se stegne i upije.
Možda vas zanima:
SVI ĆE VAM TRAŽITI RECEPT Kolač san snova, bolji ne postoji
Najkremastija polastica koja se pojede za 15 minuta
POSNO DOMAĆE PECIVO Uštipci bez jaja, fini vazdušasti, meki i ne upiju mnogo ulja
Isprobali sam dosta recepata za uštipke, i bilo je tu svega. Dosta grešaka, priznajemo, jer dobre uštipke nije tako lako napraviti
FINI, KREMASTI SLATKIŠ Mekane mlečne kocke, kolač u koji ćete se zaljubiti na prvi zalogaj
Mekane i sočne mlečne kocke oduševiće i one koji nisu ljubitelji kolača. Sa njima jednostavno nema greške
PROBAJTE ZA VIKEND OVAJ FANTASTIČAN RECEPT Kolač s orahom i čokoladom, toliko dobar da nestaje u trenu
Fin, ukusan sočan kolač koji će ulepšati svaki dan
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
Komentari (0)