SPREMITE UKUSAN RUČAK NA BRZAKA Krompirača sa sremskim kobasicama, odlično ide uz kupus salatu
Ako razmišljate šta ovih dana da spremite nabrzaka, a da bude jednostavno i ukusno i da ne izgubite čitav dan u kuhinji, evo savršenog predloga

Starinsko sočno jelo koje možete da pravita sa bilo kojom vrstom kobasice, koju god da imate, dovoljan vam je jedan red kolutova. Luk ovom jelu daje slast.
Možda vas zanima:

IDEALNO ZA PORODIČNI RUČAK Natur šnicla u sosu od pečuraka, ukus koji podiže raspoloženje na viđi nivo
Natur šnicla je ukusna, mekana i topi se u ustima i kad je samo u svom sosu, ali i uz razne druge soseve

BEZ ČEKANJA DA TESTO NARASTE Vazdušasti bakini uštipci, gotovi za tren oka
Domaći uštipci garantuju da od stola nećete ustati gladni

STARINSKA POSLASTICA KOJA OBARA SVE REKORDE Diplomat torta, stvorena za vrhunsko uživanje
Otkrivamo vam originalni recept kako biste mogli ovaj čokoladni desert praviti kada poželite

KLASIK BOŽANSKOG UKUSA Bajadera torta, slasno savršenstvo koje se ne zaboravlja
Bajadera torta spada u red klasničnih torti, koje su se često pravile, a sad su pomalo zaboravljene
Za krompiraču sa sremskim kobasicama je potrebno:
- 1 kg krompira
- 3-4 glavice crnog luka
- 2-3 kašike masti
- 1 kašika brašna
- sremskih kobasica (količina po želji)
- 1 kašičica crvene mlevene paprike
- soli po ukusu
Priprema:
Sitno naseckati crni luk, posoliti ga i udinstati na masti. Kad luk omekša i dobije staklast izgled, dodati slatke (ko voli može ljute) mlevene paprike. Promešati i zagustiti brašnom.
Krompir oljuštiti i naseći na kolutove. Krompir možete naseći ručno na debljinu 0,5 cm (kao kad ga pripremate za kuvanje pirea), mada ja često koristim rende, pa su kolutovi još tanji. Posloliti krompir i izmešati ga.
U vatrostalnu činiju ili đuveč tepsiju naliti dinstani luk sa paprikom, a potom ređati kolutove krompira da pokrijete dno.
Sremske kobasice isecite na kolutove, a umesto njih možete koristiti domaće kobasice ili kobasice druge sorte, kao i slaninu ili suva rebra. U zavisnosti od toga koliko imate kobasica, slanine ili suvog mesa, ređajte naizmenično, red krompira, pa red kobasica.
Ređajte dok ne potrošite sam materijal ili dok imate mesta u tepsiji. Na kraju, ređanje završite redom krompira ili redom kobasica, što opet zavisi od vaše želje ili mogućnosti.
Krompiraču sa sremskim kobasicama nalijte vodom toliko da krompir ogrezne i pecite u rerni zagrejanoj na 180-200 °C.
Krompiraču poslužite toplu uz sezonsku salatu ili kiselu salatu iz zimnice.
Prijatno!!!

POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM I VIŠNJAMA Mirisna poslastica iz bakine kuhinje po starom, proverenom receptu
Ukusna i slatka, uzećete parče više.

POSNI BAKIN KOLAČ SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi sva čula
Ukusan i sočan, biće mekan danima.

SUTLIJAŠ NA VODI Posni desert jednostavne pripreme koji budi nostalgiju
Pospite cimetom ili javorovim sirupom.

CARSKI MAFINI Ukusni i zasitni, savršeni za doručak ili užinu
Najbolje služite uz jogurt ili salatu.

MIRINA KEKS TORTA Pravi se brzo i lako, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Brza poslastica za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)