IDEALNO ZA PORODIČNI RUČAK Natur šnicla u sosu od pečuraka, ukus koji podiže raspoloženje na viđi nivo
Natur šnicla je ukusna, mekana i topi se u ustima i kad je samo u svom sosu, ali i uz razne druge soseve
Potrebni sastojci:
500 g šnicli od teletine (možete koristiti i svinjske, ćureće ili neke druge šnicle),
2-3 kašike putera,
2 kašike suvih vrganja ili carskih šampinjona,
2-3 kašike brašna,
2 dl belog vina,
1-2 čena belog luka,
1 dl kisele pavlake (ili pavlake za kuvanje),
so i biber.
Priprema:
Suve vrganje prelijte sa otprike 1 dl vrele vode i ostavite ih barem desetak minuta da se rehidriraju. Za to vreme pripremite meso. Ukoliko koristite carske šampinjone, one braon boje, njih isecite na listiće i propržite na crnom luku.
Šnicle istanjite čekićem za meso, posolite ih, pobiberite i uvaljajte u brašno. U zavisnosti od toga koliko imate šnicli može vam biti potrebno manje ili više brašna, tako da one 2-3 kašike navedene u sastojcima smatrate orijentacionim.
U dubljem tiganju (nelepljivom, u kojem možete peći i bez masnoće) na puteru, na srednjoj temperaturi, ispržite šnicle sa obe strane da porumene (4-5 minuta otprilike). Dodajte iseckani beli luk, rehidrirane vrganje zajedno sa vodom u kojoj su stajali ili već pripremljene carske šampinjone. Kuvajte na niskoj temperaturi par minuta da sos provri.
Na kraju dodajte i kiselu pavlaku, promešajte i poslužite s prilogom po želji. Natur šnicla je još bolja uz neku salatu, a uz ovo jelo idelna zimska salata je salata od kiselog kupusa. Okupite porodicu za stolom i provedite divno popodne uz odličnu hranu koju ste brzo pripremili.
Možda vas zanima:
SPREMITE UKUSAN RUČAK NA BRZAKA Krompirača sa sremskim kobasicama, odlično ide uz kupus salatu
Ako razmišljate šta ovih dana da spremite nabrzaka, a da bude jednostavno i ukusno i da ne izgubite čitav dan u kuhinji, evo savršenog predloga
BEZ ČEKANJA DA TESTO NARASTE Vazdušasti bakini uštipci, gotovi za tren oka
Domaći uštipci garantuju da od stola nećete ustati gladni
STARINSKA POSLASTICA KOJA OBARA SVE REKORDE Diplomat torta, stvorena za vrhunsko uživanje
Otkrivamo vam originalni recept kako biste mogli ovaj čokoladni desert praviti kada poželite
KLASIK BOŽANSKOG UKUSA Bajadera torta, slasno savršenstvo koje se ne zaboravlja
Bajadera torta spada u red klasničnih torti, koje su se često pravile, a sad su pomalo zaboravljene
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Ukus je savršen, nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)