JEFTIN RUČAK OD 3 SASTOJKA Španska tortilja od krompira i jaja, ukusno, zdravo i brzo spremljeno jelo
Španci je nude u kafićima, restoranima, pubovima i supermarketu. Moguće ju je praviti i s povrćem i mesom te se može servirati i topla, a i hladna
SASTOJCI:
- – 4 srednja krompira
- – 1 veliki luk
- – 4 jaja
- - maslinovo ulje
- - so i biber
PRIPREMA:
Krompir oljuštite i isecite na tanke kockice, a luk na tanke trakice.
U tiganju zagrejati maslinovo ulje, tako da prekrije celo dno i dodati luk i krompir i sve dobro propržiti dok krompir ne porumeni i crni luk potamni.
U veću činiju razbijte jaja i izmiksajte ih za umućena jaja, dodajte krompir i luk (višak ulja procedite u šolju) i sve izmešajte.
Ponovo zagrejati tiganj i dodati ulje od prženja krompira, a kada se zagreje dodati smesu krompira, luka i jaja
Ostavite u tiganju na tihoj vatri, bez mešanja, da dno porumeni.
Poklopiti pleh tanjirom i okrenite tiganj da tortilja ostane na tanjiru pa je vratite u tepsiju (da sklizne sa tanjira) da i drugu stranu porumeni.
Kada druga strana porumeni, tortilja je gotova.
Ponovo poklopiti pleh tanjirom i okrenuti tako da tortilja ostane na tanjiru kao torta.
Isecite ga na trouglove (kao kolač) ili kockice i poslužite toplo.
Možda vas zanima:
STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača
BOLJA NEGO IZ KAFANE Evo kako napraviti najukusniju teleću čorbu, a tajna je u pripremi mesa
Okrepiće vaš organizam, a priprema je poprilično jednostavna i brza
BAKIN SPECIJALITET DANA Čarobni kolač od dva jajeta, vaše čulo ukusa će vrištati od sreće
Kako samo dva jaja mogu napraviti čudo od kolača
NAPRAVITE NAJPOZNATIJI SLATKIŠ NA SVETU Čuvena Saher torta, zasladite sa stilom
Orginal recept za fantastičnu tortu od čokolade
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Ukus je savršen, nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)