JEFTIN RUČAK OD 3 SASTOJKA Španska tortilja od krompira i jaja, ukusno, zdravo i brzo spremljeno jelo

trpeza.rs

15:25

U sosu sa 0

Španci je nude u kafićima, restoranima, pubovima i supermarketu. Moguće ju je praviti i s povrćem i mesom te se može servirati i topla, a i hladna

JEFTIN RUČAK OD 3 SASTOJKA Španska tortilja od krompira i jaja, ukusno, zdravo i brzo spremljeno jelo
Printscreen/Youtube

SASTOJCI:

  • – 4 srednja krompira
  • – 1 veliki luk
  • – 4 jaja
  • - maslinovo ulje
  • - so i biber

PRIPREMA:

Krompir oljuštite i isecite na tanke kockice, a luk na tanke trakice.

U tiganju zagrejati maslinovo ulje, tako da prekrije celo dno i dodati luk i krompir i sve dobro propržiti dok krompir ne porumeni i crni luk potamni.

U veću činiju razbijte jaja i izmiksajte ih za umućena jaja, dodajte krompir i luk (višak ulja procedite u šolju) i sve izmešajte.

Ponovo zagrejati tiganj i dodati ulje od prženja krompira, a kada se zagreje dodati smesu krompira, luka i jaja

Ostavite u tiganju na tihoj vatri, bez mešanja, da dno porumeni.

 Poklopiti pleh tanjirom i okrenite tiganj da tortilja ostane na tanjiru pa je vratite u tepsiju (da sklizne sa tanjira) da i drugu stranu porumeni.

Kada druga strana porumeni, tortilja je gotova.

Ponovo poklopiti pleh tanjirom i okrenuti tako da tortilja ostane na tanjiru kao torta.

Isecite ga na trouglove (kao kolač) ili kockice i poslužite toplo.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading