BOŽANSTVENO ZADOVOLJSTVO Grandisimo torta, izdašna, kremasta, sa tankim koricama
Velika, izdašna torta, preukusna, bogata i svečana, sa divnim presekom obradovaće sve vaše goste

SASTOJCI:
Možda vas zanima:

UVEK PRAVI IZBOR Torta sa višnjama i dva krema - fenomenalna kombinacija ukusa, a ne peče se
Ova bogata torta oduševiće vas ukusom, ali i time što ćete utrošiti 15 minuta da je spremite

NE PEČE SE, A UKUS JE FENOMENALAN Slavska torta sa dva fila i orasima, DESERT KOJI STE ODUVEK TRAŽILI
Torte i sitne kolače na slavama, ali i na drugim proslavama svi najviše iščekuju. Zato se potrudite i napravite divne poslastice za koje će se tražiti parče više

PRAZNIČNA POSLASTICA BROJ JEDAN Kockasta torta sa filom od vanile, savršenstvo dobrog ukusa
Stari raskošni klasik, svi će se obradovati prepoznatljivom ukusu porodične sreće

NAJJEFTINIJA I NAJBRŽA POSLASTICA Torta "Lenja žena", vredna svake hvale
Uglavnom je to keks, bananice, maline i eurokrem, a mogu da se koriste i orasi, lešnici, jafa keks
Za 3 kore:
12 belanaca
27 kašika šećera
12 kašika mlevenog plazma keksa
15 kašika oraha
Za fil:
12 žumanaca
200 g šećera
2 pudinga od vanile
600 ml mleka
300 g margarina
100 g šećera u prahu
200 g seckanog plazma keksa
200 g milka čokolade po želji (ja sam stavila milku sa oreo keksom)
200 g krupnije mlevenih oraha
PRIPREMA:
Belanca ulupajte u čvrst šne sa 4 kašika šećera. Zatim dodajte 4 kašike oraha i 4 kašike keksa, pa promešajte.
Pleh dimenzija 30×20 cm obložite pek papirom i stavite da se kora peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C. Ja sam pekla 12 minuta.
Pazite kada pečete, jer ako je prepečete, jako će se skupiti. Postupak ponovite još 2 puta da dobijete 3 korice.
Žumancima dodajte šećer, brašno i malo hladnog mleka, a ostatak mleka stavite da provri. Kada provri zakuvajte žumanca i mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, stavite foliju i ostavite da se hladi.
Umutite margarin ili maslac sobne temperature sa šećerom u prahu, da bude penasto.
Toj smesi dodajte ohlađen fil od žumanaca i umutite. Smesi dodajte i iseckanu čokoladu i sitno izlomljen keks. Čokoladu možete izblendirati, ako vam je lakše.
Količina čokolade može da se poveća, a takođe možete u fil da dodate orahe ili lešnike. Ovim filom mažite korice.
Kora-fil, kora-fil, kora-fil.
Ostavite najbolju preko noći da odstoji da se ukusi sjedine i korice i keks omekšaju, pa dekorišite po želji.

KOMISBROT SA KIKIRIKIJEM Klasičan slatkiš u još slasnijem izdanju, a super ide uz čaj ili kafu
Sladak i slasan desert, prste da poližete.

BELA TORTA SA MALINAMA Prepuna je fila i bogatog ukusa, za sve svečanosti
Kremasta poslastica kao osmišljena za proleće.

PEČENI KOLAČ OD SIRA Savršen desert za svaku priliku
Sočan i lagan, ukusa koji priča priče.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

DIJETALNO -POSNI PUDING Čokoladno savršenstvo koje će da vam ulepša radnu nedelju
Gotov za tili čas, a topi se u ustima.
Komentari (0)