BOŽANSTVENO ZADOVOLJSTVO Grandisimo torta, izdašna, kremasta, sa tankim koricama
Velika, izdašna torta, preukusna, bogata i svečana, sa divnim presekom obradovaće sve vaše goste
SASTOJCI:
Za 3 kore:
12 belanaca
27 kašika šećera
12 kašika mlevenog plazma keksa
15 kašika oraha
Za fil:
12 žumanaca
200 g šećera
2 pudinga od vanile
600 ml mleka
300 g margarina
100 g šećera u prahu
200 g seckanog plazma keksa
200 g milka čokolade po želji (ja sam stavila milku sa oreo keksom)
200 g krupnije mlevenih oraha
PRIPREMA:
Belanca ulupajte u čvrst šne sa 4 kašika šećera. Zatim dodajte 4 kašike oraha i 4 kašike keksa, pa promešajte.
Pleh dimenzija 30×20 cm obložite pek papirom i stavite da se kora peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C. Ja sam pekla 12 minuta.
Pazite kada pečete, jer ako je prepečete, jako će se skupiti. Postupak ponovite još 2 puta da dobijete 3 korice.
Žumancima dodajte šećer, brašno i malo hladnog mleka, a ostatak mleka stavite da provri. Kada provri zakuvajte žumanca i mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, stavite foliju i ostavite da se hladi.
Umutite margarin ili maslac sobne temperature sa šećerom u prahu, da bude penasto.
Toj smesi dodajte ohlađen fil od žumanaca i umutite. Smesi dodajte i iseckanu čokoladu i sitno izlomljen keks. Čokoladu možete izblendirati, ako vam je lakše.
Količina čokolade može da se poveća, a takođe možete u fil da dodate orahe ili lešnike. Ovim filom mažite korice.
Kora-fil, kora-fil, kora-fil.
Ostavite najbolju preko noći da odstoji da se ukusi sjedine i korice i keks omekšaju, pa dekorišite po želji.
Možda vas zanima:
UVEK PRAVI IZBOR Torta sa višnjama i dva krema - fenomenalna kombinacija ukusa, a ne peče se
Ova bogata torta oduševiće vas ukusom, ali i time što ćete utrošiti 15 minuta da je spremite
NE PEČE SE, A UKUS JE FENOMENALAN Slavska torta sa dva fila i orasima, DESERT KOJI STE ODUVEK TRAŽILI
Torte i sitne kolače na slavama, ali i na drugim proslavama svi najviše iščekuju. Zato se potrudite i napravite divne poslastice za koje će se tražiti parče više
PRAZNIČNA POSLASTICA BROJ JEDAN Kockasta torta sa filom od vanile, savršenstvo dobrog ukusa
Stari raskošni klasik, svi će se obradovati prepoznatljivom ukusu porodične sreće
NAJJEFTINIJA I NAJBRŽA POSLASTICA Torta "Lenja žena", vredna svake hvale
Uglavnom je to keks, bananice, maline i eurokrem, a mogu da se koriste i orasi, lešnici, jafa keks
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)