SAVRŠENA POSLASTICA ZA SVAKI DAN Nepečena torta sa keksom, pudingom i čokoladom, oduševiće vas svojim ukusom i izgledom

trpeza.rs

07:15

Slatki kutak 0

Uživajte u jednostavno ukusnoj i torti prelepog preseka

SAVRŠENA POSLASTICA ZA SVAKI DAN Nepečena torta sa keksom, pudingom i čokoladom, oduševiće vas svojim ukusom i izgledom
Printscreen/Youtube

Potrebno je:

  • 300 g mlevenog plazma keksa (ili petit ber)
  • 100 g čokolade
  • 100 g margarina
  • 1 l mleka
  • 2 kesice vanile
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 3 kašike šećera
  • 2 kesice šlaga u prahu
  • po želji slatko od višanja (može i od jagoda, kupina...)
  • malo mleka

Priprema

Otopite čokoladu i margarin na laganoj vatri i pomešajte sa keksom. Smesa treba da bude mrvičasta (sipkava). U jednu trećinu smese dodajte 3-4 kašike mleka, rukama je izmešajte pa je rastanjite na dno kalupa. U 2 dl mleka rastvorite puding pa ga zakuvajte u preostalo provrelo mleko kome ste dodali šećer i vanilu. Kada se zgusne sklonite sa vatre pa u mlak puding dodajte margarin, umutite mikserom i ostavite da se ohladi.

Za to vreme umutite šlag po uputstvu na ambalaži pa 3-4 kašike šlaga dodajte u puding i umutite mikserom srednjom brzinom. Na podlogu stavite polovinu pudinga, preko njega poređajte slatko od višanja pa preko rasporedite polovinu sipkave smese od keksa i čokolade. Preko stavite ostatak pudinga pa slatko od višanja i na kraju ostatak sipkave smese. 
Tortu odozgo ukrasite šlagom, ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne pa je poslužite. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading